FC Lienden vecht zich knap terug in de wedstrijd

... (e.d.)
Assist: Erik Elings

Mannen, 1, 4e klasse H

31 maart 2018 14:30

Het zaterdagteam van FC Lienden houdt de druk erop bij Ede/Victoria. Het verschil tussen de tweede en derde plaats bedraagt na de 2-4 zege op SVF in Cothen nog maar twee verliespunten en komende week spelen de ploegen tegen elkaar.

Lienden speelde een heel goede eerste helft in Cothen, maar keek na drie kwartier wel tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van coach Grimbert van Blijderveen opende fanatiek, kreeg kans op kans, raakte de paal, raakte de lat en zag een inzet van de lijn worden gehaald. Een doelpunt bleef echter uit. De eerste de beste uitbraak van SVF leverde de openingstreffer op en vijf minuten later was het zelfs 2-0. Middenvelder Lukas Hulst, voor het eerst in de basis, voorkwam dat het zelfs nog 3-0 werd.

In de tweede helft zette FC Lienden nog meer druk. Nadat de ploeg een-tegen-een ging spelen, vielen de treffers ineens als rijpe appelen. Een lange bal van Ron Gaasbeek belandde via een verdediger in het doel en even later nam Erik Elings de bal goed mee en schoot hij de gelijkmaker binnen: 2-2. Nadat Gaasbeek een vrije trap ineens verzilverde (2-3), miste hij de strafschop die Lienden kreeg na een overtreding op Chrisjon van Hoften. Colin Houth zorgde op aangeven van Arnoud van Lavieren voor de eindstand: 2-4.