2 september 2017 15:30

Jerome Vries

Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's: Wim Brouwers

Zaterdag 2 september 2017 stond de eerste uitwedstrijd in de tweede divisie voor FC Lienden van dit seizoen bij VV Barendrecht op het programma. De ploeg van Hans Kraay jr. wist een 3-1 achterstand in de rust om te buigen naar een knappe 3-4 overwinning tegen VV Barendrecht van trainer Adrie Poldervaart.

In de eerste vijftien minuten van de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op in Barendrecht. Hierna komt de eerst kleine kans voor FC Lienden, de eerste helft veel vanaf rechts komende Jawad Bellahsan krijgt de bal in de voeten en lost een schot vanaf een meter of twintig voor het doel van VV Barendrecht, zijn schot mist kracht en scherpte en komt via een verdediger in de handen van VV Barendrecht keeper Marc van Splunter. In de tegen aanval krijgt FC Lienden gelijk een tegen doelpunt te verwerken, het is Danny Monster van VV Barendrecht die rond de middenlijn zelf een één twee opzet en zo vrij kan doorlopen naar het doel van Jan Schimmel, niemand van FC Lienden kan hem stoppen en zo ligt de bal na 17min in het doel van FC Lienden, 1-0. Echt lang kan VV Barendrecht niet genieten van deze voorsprong, in de 27ste min is het Jawad Bellahsan die weer vanaf rechts gevaarlijk het zestienmeter gebied binnenkomt en een slot lost op het doel van VV Barendrecht, de bal gaat nog via een verdediger en de keeper van VV Barendrecht kan de bal niet goed verwerken, waarna Mo Bendadi er als de kippen bij is om de 1-1 binnen te tikken. Niet veel later komt er een aanval van VV Barendrecht via de rechter kant, de bal wordt voor gegeven door Ali Khaldi en niemand van de FC Lienden dekt de vrijstaande Donny Navajas Sanchez af, hij kopt de bal dan ook makkelijk in de linker hoek binnen 2-1.  Daarna wordt VV Barendrecht sterker en krijgen ze een kans op 3-1, de bal wordt vanaf links voorgegeven door Donny Monster, de hoge voorzet gaat over Jan Schimmel heen en  wordt maar net naast getikt door Ramy Salem. FC Lienden krijgt nog een dikke kans via een aanval over rechts, Jermo Wilsterman schiet de bal voor en Jawad Bellahsan schiet de bal vanaf een meter of tien goed op de goal, keeper Marc van Splunter heeft echter een prachtige reflex in huis en de bal verdwijnt via zijn vingertoppen over het doel. Vlak voor rust wordt de situatie voor FC Lienden dan toch verontrustender, VV Barendrecht zet weer een aanval op over rechts via Donny Navajas Sanchez en vanuit het middenveld sprint Daniel Esajas richting het doel van FC Lienden, Donny Navajas Sanchez geeft een uitstekende voorzet op Daniel Esajas en hij kan de bal zo met het hoofd binnen koppen, 3-1.

Na rust moet er dus echt uit een ander vaatje getapt gaan worden om deze achterstand nog om te kunnen buigen. De problemen worden vlak na rust bijna nog groter als er over de rechterkant een aanval komt van VV Barendrecht, de bal wordt voorgegeven door Ramy Salem en FC Lienden speler Nathan Bijl kopt de bal bijna in eigen goal, gelukkig voor FC Lienden komt de bal op de paal terecht. In de tegen aanval is het dan bijna een doelpunt voor Jawad Bellahsan, hij krijgt de bal net voor de zestienmeter in z’n voeten en lost vanaf net binnen de zestien een bekeken schot in de rechter hoek, echter vind hij de keeper van VV Barendrecht op zijn pad. In de 53ste minuut is er dan een corner vanaf links, de corner wordt genomen door Mo Bendadi, niemand van VV Barendrecht staat echt op te letten en de bal valt zo voor de voeten van de vrij staande Emilio Samsey, die maakt daar dankbaar gebruik van en zorgt voor de 3-2 op het scorebord. Drie minuten later veranderd de wedstrijd helemaal, FC Lienden zet goed druk op de verdedigers van VV Barendrecht en die verdedigen de bal daardoor knullig uit, ze spelen de bal zo in de voeten van FC Lienden middenvelder Erik van Eem, die loopt met de bal aan de voet de zestienmeter binnen van VV Baredrecht en lost een schot met zijn linker been, de bal rolt na matig keeperswerk zo binnen de palen, 3-3. VV Barendrecht is daarna de grip op de wedstrijd volledig kwijt en FC Lienden krijgt nog meer kansen. Vanaf links is er een vrije trap van Mo Bendadi die maar net wordt over gekopt door FC Lienden aanvoerder Leon Broekhof. In de 78ste minuut is het wie anders dan Danny van den Meiracker die FC Lienden op voorsprong brengt, de bal wordt vanaf rechts goed voorgegeven door Mo Bendadi en Danny van den Meiracker staat precies op de juiste plek en zorgt met een knappe kopbal voor de 3-4 voorsprong.  In het verdere verloop van de tweede helft gebeurd er weinig meer, VV Barendrecht lijkt wel lam geslagen en FC Lienden komt niet echt meer tot grote kansen. Daardoor komt er na 90 minuten een einde aan deze wedstrijd met een 3-4 overwinning voor FC Lienden op het scorebord.

We hebben vandaag een veerkrachtig FC Lienden gezien dat zich met goed spel in de tweede helft knap heeft terug geknokt in de wedstrijd. Zo staat FC Lienden na twee wedstrijden met zes punten op een knappe tweede plaats in de tweede divisie. Aanstaande zaterdag 9 september speelt FC Lienden om 15:30 thuis tegen IJsselmeervogels.