Opstelling

Foto's: Joop Kappert
Foto's: Philip Cousin
Foto's: Wim Brouwers

Zaterdag 9 September speelde FC Lienden thuis op Sportpark de Abdijhof tegen het dit jaar naar de tweede divisie gepromoveerde IJsselmeervogels van trainer Willem Leushuis. Na veel regenval in de ochtend begon rond 15:30 zo waar de zon te schijnen in Lienden.

FC Lienden begon de eerste helft gelijk met een leuke aanval over links via Frank Wiafe, keeper Jaimy Schaap stond goed op te letten en plukte de bal van de voeten. Vervolgens had de keeper van IJsselmeervogels een prachtige lange bal in de diepte op IJsselmeervogels spits Sherwin Grot. De communicatie tussen FC Lienden verdediger Emilio Samsey en keeper Jan Schimmel zag er niet goed uit, waardoor beide op het laatste moment als nog voor de bal gingen, dit leverde een botsing op met als resultaat dat de bal voor de voeten van IJsselmeervogels aanvaller Sherwin Grot kwam, keeper Jan Schimmel had in eerst instantie nog een antwoord op zijn schot maar in de rebound kwam de bal bij IJsselmeervogels aanvaller Berry Powel terecht en deze ronde goed af, 0-1. IJsselmeervogels zat hierdoor natuurlijk gelijk goed in de wedstrijd. Na 14min kwam dan de eerste goede mogelijkheid voor FC Lienden, via een aanval door het midden kwam de bal via Erik van Eem en Mo Bendadi in de zestien bij Frank Wiafe terecht, zijn schot miste echter kracht en venijn waardoor de keeper van IJsselmeervogels redding kon brengen. IJsselmeervogels kreeg alle ruimte op het middenveld en kon lekker blijven combineren, dit leidde tot verschillende aanvallen van IJsselmeervogels zo was het oud FC Lienden voetballer Chris van Hussen die de lat nog raakte en was het keeper Jan Schimmel die nog een fraai redding had tijdens een corner van IJsselmeervogels. Vlak voor rust had Erik van Eem nog een schot op doel vanaf 20meter, maar de keeper van IJsselmeervogels liet zich niet verassen.

In de tweede helft hoopte iedereen in Lienden op een ander spelbeeld dan de eerste helft, niets was minder waar helaas en IJsselmeervogels ging vrolijk verder waar het voor de rust mee gestopt was.
IJsselmeervogels had het betere van het spel en FC Lienden kon daar alleen een paar kleine aanvallen tegen over zetten. Zo was er in de 50ste minuut een aanval over rechts via Jawad Bellahsan, hij gaf een goed voorzet op Danny van den Meiracker, maar keeper Jaimy Schaap stond weer goed op te letten bokste de bal op tijd weg. FC Lienden kwam er elke keer slecht uit en zo werd er in de 58ste minuut door IJsselmeervogels een bal van FC Lienden onderschept op het middenveld, de kwam via twee goede combinaties bij IJsselmeervogels aanvaller Berry Powel terecht, deze legde bal goed terug op Sherwin Grot die daarna vanaf de rand zestien goed op goal schoot, de bal ging richting de linkse hoek en was helaas buiten bereik van keeper Jan Schimmel, 0-2. Dit was de genade slag voor FC Lienden, trainer Hans Kraay jr. bracht nog wel twee wissels, Jawad Bellahsan verliet het veld voor Nick Hak en Mo Bendadi verliet het veld voor Milad Intezar, maar echt veel hielp dit niet. De IJsselmeervogels kregen nog meer kansen maar gelukkig vergaten de bezoekers deze kansen te benutten. FC Lienden had nog een kleine kans via Erik van Eem, de bal werd vanaf rechts voor gegeven door Milad Intezar en maar net voorlangs gekopt door Erik van Eem. De bezoekers uit Spakenburg-Bunschoten waren heer en meester deze middag en in de 79ste minuut kwamen ze zelfs nog op 0-3, een mooie lange diepte bal van uit de verdediging werd op de rechter zijde goed gecontroleerd door Oktay Ozturk, deze liep de zestien binnen van FC Lienden en gaf een goede bal op spit Berry Powel, hij kon op vrij makkelijke wijze de bal binnen schuiven en zo zijn tweede doelpunt van deze middag maken, 0-3. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren meer een formaliteit en na 90minuten bracht scheidsrechter Stef Veekamp een einde aan deze wedstrijd.

Het was een zeer teleurstellende middag voor FC Lienden, mede door het snelle tegendoelpunt was het niet makkelijk voetballen tegen een goed georganiseerd IJsselmeervogels. Volgende week speelt FC Lienden wederom thuis tegen Rijnsburgse Boys om 15:30 op sportpark de Abdijhof in Lienden.