2e divisie 2e divisie

25 augustus 2018 14:30

Marc Nagtegaal

Opstelling Lienden 1 (zon)

Op bezoek bij de Koninklijke HFC in Haarlem kende FC Lienden een prima seizoensouverture. Na een spannende wedstrijd neemt de formatie van trainer/coach Hans van der Haar de punten mee naar de Betuwe. Maurits de Baar en Jawad Bellahsan waren doeltreffend.

Na eerder deze week de verre reis gemaakt te hebben naar Zuid Limburg mocht de FC Lienden selectie en aanhang zaterdag afreizen naar Noord Holland waar tradionsverein  Koninklijke HFC de gastheer was. Een prachtig natuurgrasveld en een oude houten tribune vormden het mooie decor  deze zaterdagmiddag voor de openingswedstrijd in de Tweede Divisie.   Na het eerste fluitsignaal kwam de wedstrijd langzaam op gang. Beide ploegen begonnen aftastend.  FC Lienden kwam als eerste wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een kansje voor Nick Hak.  In de vijftiende minuut zette Mo Bendadi rechtsbuiten Maurits de Baar aan het werk.  De van Jong RKC overgekomen speler speelde zijn tegenstander uit en bleef oog-in-oog met doelman Tom Boks  de zenuwen de baas. Beheerst schoof De Baar de bal onder de lange goallie van HFC door.   Tien minuten voor het rustsignaal kregen de Haarlemmers hun eerste grote kans. Zoals zo vaak kwijtte doelman Jan Schimmel zich prima van zijn taak en maakte dit gevaar onschadelijk.  Een vrije trap van Mo Bendadi vormde het slotakkoord van de eerste helft. De goed genomen vrije trap werd echter goed gepareerd en daarmee bleef de 0-1 op het scorebord staan.

Trainer Tamerus, die vorig seizoen nog in de spits speelde bij de thuisclub,  had het kwartiertje pauze goed gebruikt.  Als herboren kwam zijn elftal uit de catacomben. Met vloeiend combinatiespel en een goede veldbezetting was de onherkenbare thuisclub heer en meester in het eerste kwartier na de hervatting. FC Lienden leek verrast en kwam er een kwartier lang niet aan te pas. Diverse hachelijke situaties voor het doel van Jan Schimmel werden nog overleeft totdat in 58e minuut nieuwkomer Feyo Glim een penalty beheerst inschoot.  Een steekbal door het hart van de defensie bij Lienden werd door Van Soest opgepikt. Hij omspeelde doelman Schimmel en het kleine beetje contact was voor de uitstekend leidende arbiter voldoende om de bal op de stip te leggen.  Heel even drukte HFC nog door, maar het kon de prima openingsfase geen vervolg geven.  FC Lienden kreeg weer wat lucht en profiteerde hier optimaal van.  De pas drie minuten in het veld staande Jawad Bellahsan werd bediend door Hak en wist vervolgens met een geplaatst diagonaal schot de Betuwnaren weer op voorsprong te brengen.  In de slotfase maakte Marlon Versteeg zijn debuut nog voor FC Lienden.  HFC probeerde nog wel op gelijke hoogte te komen in de extra speelminuten, maar wist de stand niet meer in evenwicht te brengen.

FC Lienden behaalde met deze overwinning een goed resultaat.  Volgende week zondag komt De Treffers op bezoek, dat gebrand zal zijn op een overwinning na de oorwassing die het in de eerste speelronde kreeg van regerend kampioen Katwijk.