Assist: Rik Elings

4e klasse H

30 maart 2019 14:30

M.H.B. (Michael) Haije

Het zaterdagteam van Lienden heeft in de vierde klasse met verve haar fraaie derde plaats op de ranglijst verdedigd. SVF uit Cothen kwam op bezoek, de tegenstander die verleden week met 1-2 werd verslagen. Ook nu ging de ploeg van trainer van Blijderveen met de drie punten aan de haal. In de slotfase werd een 1-3 achterstand nog omgebogen in een 4-3 voorsprong, die de ploeg niet meer uit handen gaf.

Lienden begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste minuut was Colin Houth al dicht bij een doelpunt. Even later dook de SVF keeper een schot van Ron Gaasbeek uit de hoek, maar tot ieders verrassing viel de treffer aan de andere kant. Nando Koedam passeerde doelman Richard Weiman met een harde schuiver (0-1).  Lienden was de schrik gauw te boven, want binnen vier minuten was het al weer gelijk. Een fraaie dieptepass van Luuk Dam bereikte Erik Elings. Zijn voorzet werd door Lucas Hulst keurig binnen geschoten. Lienden kreeg nu veel goede mogelijkheden, maar door onnauwkeurigheid leverde dat  geen succes op. Na een half uur kroop Lienden door het oog van de naald, toen keeper Weiman twee keer op de doellijn redding kon brengen. Het bleek uitstel van executie, even later kreeg SVF een penalty, na een oliedomme overtreding. Julian Heijmans schoot onberispelijk raak. Een kwartier na rust werd het nog erger, toen opnieuw Julian Heijmans met een gelukje de 1-3 liet aantekenen. Toen brak het Liendens kwartiertje aan. Hessel van Eck scoorde de aansluittreffer (2-3). Binnen acht minuten werd de achterstand omgebogen. Eerst bracht Rik Elings de ploegen weer naast elkaar. Erik Elings kroonde zich met een fraai schot over doelman Timo de Groot tot matchwinner.