Erik Elings (kopbal)
4'

4e klasse H

13 april 2019 14:30

In de vierde klasse Zaterdag stond de topper tussen de nummer drie Lienden en koploper Vriendenschaar op het programma. De bezoekers uit Culemborg trokken met 1-2 aan het langste eind en verstevigden, mede door de nederlaag van nummer twee VVA Achterberg,  de koppositie.  Met een veel beter doelsaldo en een voorsprong van zes punten komt het kampioenschap nu wel heel dichtbij voor Vriendenschaar. Toch nam Lienden al na drie minuten brutaal de leiding door een harde kopbal van Erik Elings na een corner van rechts. Lang duurde de vreugde niet, want vier minuten later was het alweer gelijk. Uitblinker Lionel van Oorschot was de maker. Vriendenschaar was de betere ploeg, maar wist geen gebruik te maken van de mogelijkheden. Vlak na rust viel de beslissing, toen Tibor Veldhuizen keeper Richard Weiman met een hard schot kansloos liet. Verder liet Lienden het niet komen, maar wist ook zelf niets te forceren. Het enige gevaarlijke moment was een schot van Ron Gaasbeek, dat keeper Lukas Grizell vakkundig uit de hoek tikte. Lienden blijft door dit resultaat derde met uitzicht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.