Voorwaarts 1

4e klasse H

2 maart 2019 14:30

F. (Fouad) Sidali

Voor de derde keer op rij ging de zaterdagploeg van Lienden er in de vierde klasse met de volle buit vandoor.  Het bezoekende Voorwaarts uit Utrecht werd met een ruime 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Dit was een verdiende revanche voor de 5-1 nederlaag uit de heenwedstrijd. In het begin leek het daar nog niet op, want al na drie minuten stonden de gasten met 0-1 voor. Een voorzet van links van Ruud van der Sar waaide over keeper Richard Weiman rechtstreeks het doel in. Binnen vijf minuten was de stand alweer gelijk. Een prachtige hakbal van Colin Houth verdween achter de Utrechtse keeper. Na een kwartier scoorde Voorwaarts opnieuw door Lucas Brouwers. De arbiter had echter buitenspel gezien en keurde de treffer tot opluchting van Lienden af. Na een half uur scoorde Lienden bijna, maar de vrije trap van Bart Prins eindigde op de lat. Even later kreeg Lienden opnieuw een vrije trap. Nu ontfermde Ron Gaasbeek zich over dit klusje. Hij schoot onberispelijk raak en zorgde ervoor, dat Lienden met een voorsprong kon gaan rusten. Bij het begin van de tweede helft was Lucas Hulst vervangen door Erik Elings, die rechts voorin voor veel gevaar zorgde. Na een kwartier kwam hij na een mooie dieptepass in balbezit en rondde de aanval fraai af (3-1).  Even later kreeg Voorwaarts een strafschop wegens hands. Keeper Richard Weiman lag echter in de goede hoek en stopte het schot van Marten van der Zee. Nadat Ron Gaasbeek met een lob de lat had geteisterd bracht opnieuw Erik Elings de stand op 4-1. Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Grimbert van Blijderveen.