Lienden doet goede zaken in Zeeland

v.v. Goes Zon 1 (zon)

0 - 3

29 mei 2019 19:30

Op bezoek bij vv Goes heeft FC Lienden een prima resultaat behaald. Door doelpunten van Versteeg en Uiterloo voor rust en van Bellahsan vlak voor het eindsignaal kwam de 0-3 score op het bord.

Na een lange reis die door het vakantieverkeer richting Zeeland ruim een uur langer duurde  trad FC Lienden aan op het natuurgrasveld van vv Goes. De opponent van vandaag in de 1e ronde van de nacompetitie om een ticket in de Tweede Divisie had een periode gewonnen in de Derde Divisie zondag.   De brigade van Hans van de Haar kende een vliegende start. In de eerste minuut werd een lange bal van Bilen verlengd door Uiterloo op de rappe Guytho Mijland.  De vleugelaanvaller legde de bal op een presenteerblaadje voor Marlon Versteeg die via een verdediger van Goes de vroege openingstreffer binnenschoot.  Goes was duidelijk even van slag door deze dreun en zag hun keeper kort daarna in de fout gaan, wat een vrije trap opleverde voor de Betuwnaren.  Salim Mansouri krulde de bal richting 2e paal en zag het projectiel via het houtwerk weer het veld in komen. Hierna kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd geholpen door een zwak leidende arbiter die ieder duel in Liendens nadeel floot en dit in het eerste halfuur ook nog eens kracht bijzette door maar liefst 4 gele kaarten aan de blauw witten voor te houden.  De Derde Divisionist kreeg voor de thee een tweetal goede mogelijkheden maar zag dat Uiterloo aan de andere kant de 0-2 binnengleed na een hele mooie aanval.  Via een goede combinatie met Versteeg – Mijland en Mansouri was het laatst  genoemde die de Amsterdamse aanvaller een niet te missen kans aanbood.  Uiterloo faalde niet en zette FC Lienden hiermee in een zetel.

Na rust was FC Lienden heer en meester.  De arbiter had het nog steeds op zijn heupen, maar in deze tweede helft was vv Goes hiervan de dupe.   Een discutabele rode kaart voor een Goesse verdediger bracht FC Lienden in overtal.  Zoals gezegd domineerde FC Lienden deze tweede helft maar het duurde veel te lang voordat de 3e treffer werd gemaakt. Hiertoe kregen diverse spelers, oa captain Intezar en Mansouri grote kansen.  Vv Goes werd nog een keer gevaarlijk toen een aanvaller in buitenspelpositie door mocht gaan van de leidsman, die daarbij zijn assistent negeerde. Gelukkig voor FC Lienden werd deze kans in het zijnet geschoten.  Tien minuten voor tijd werd de moegestreden Mijland vervangen door de grillige Bellahsan.  De aanvaller had niet lang nodig om zijn waarde voor FC Lienden nogmaals te onderstrepen en liet de doelman met een mooie pegel met zijn linker kansloos. De bal belandde in de bovenhoek en dit zorgde voor een vreugde explosie in het Liendense kamp.

Een goede start van deze nacompetitie dus, maar we moeten aanstaande zaterdag zeker niet op de lauweren rusten, want de Zeeuwse ploeg zal zeker blijven strijden om in de finaleronde van de nacompetitie te belanden.

Zaterdag ontvangt FC Lienden om 14:30 uur  vv Goes op sportpark De Abdijhof.