8 juni 2019 14:30

R. (Rob) Dieperink

Meer foto's Wim Brouwers
Meer foto's Joop Kappert

In de laatste en allesbeslissende wedstrijd van het seizoen heeft FC Lienden een 0-2 nederlaag op eigen veld geleden tegen het bezoekende ASWH dat daarmee promoveert naar de Tweede Divisie. FC Lienden daarentegen gaat het volgend seizoen een trapje lager proberen in de Derde Divisie.

Een goed gevuld sportpark De Abdijhof. Het podium van een wedstrijd die misschien niet de boeken in zal gaan door de beste aller tijden, maar strijd werd er geleverd van de eerste tot de laatste minuut.  Een promotiewedstrijd is er altijd één waarbij de tranen en de lach op één veld te aanschouwen zijn. Zo ook deze middag. De bezoekers waren van plan de opgelopen achterstand uit de heenwedstrijd zo snel mogelijk ongedaan te maken. Dit leek hen al in de eerste minuut te lukken doen de assistent scheidsrechter weigerde te vlaggen in een overduidelijke buitenspel situatie. Doelman Jonkerman wist ternauwernood redding te brengen. ASWH liet zien een beter voetballende ploeg te hebben dan de blauw witten van FC Lienden, maar wist na deze eerste minuut geen direct gevaar te stichten. Guytho Mijland leek tegen de verhouding in FC Lienden op voorsprong te gaan zetten, maar zag dat de goallie de bal van zijn schoen af plukte. Niet veel later wisten de bezoekers op een terechte 0-1 te komen toen aanvoerder vd Bosch met links de Liendense doelman het nakijken gaf. Op een behoorlijke kans van Marlon Versteeg na, die zijn inzet in het zijnet zag komen, waren dit de wapenfeiten van de eerste helft.

In het tweede bedrijf wist FC Lienden veel beter uit de catacomben te komen en het wachten leek op de gelijkmaker.  De beste kans hierop kreeg Mijland toen hij 6 minuten voor het einde van de officiële speeltijd oog in oog kwam met de ASWH doelman die het schot van Mijland tot corner wist te verwerken. Maar liefst 6 minuten blessuretijd werden toegevoegd en in de laatste minuut van de tumulteuze extra tijd wist Sam vd Kreeke met een vrij trap de bezoekers in extase te brengen. FC Lienden kreeg geen kans meer om de uitslag nog te repareren en zag hoe de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht vervolgens de champagne en de bloemen in ontvangst kon nemen.  Voor FC Lienden is dit de eerste degradatie na 21 seizoenen.

Wij wensen ASWH veel succes volgend seizoen in de Tweede Divisie.

FC Lienden gaat zich medio juli opmaken voor een seizoen in de Derde Divisie.