Datum

19 januari 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Sinds een aantal wedstrijden is mij gevraagd om na elke wedstrijd een wedstrijdverslag te maken. Keurig plichtsgetrouw schrijf ik de verslagen zoals ik de wedstrijden beleef. Helemaal objectief is dit natuurlijk niet. Maar deze ochtend zittend achter mijn laptop vroeg ik mij toch af wat ik nu eigenlijk moet schrijven over deze wedstrijd, eerlijk gezegd weet ik nu nog niet waar dit naartoe gaat. Hoe graag zou ik schrijven over: overwinningen, ware voetbalgevechten, sensatie, een uitverkochte wedstrijd, een fantastische comeback, kortom een wedstrijd die op je netvlies gebrand staat. Elke week heb ik deze hoop weer. Eerlijk is eerlijk tegen UNA had het er iets van weg, terug naar die tijden die tijden waar we zo graag op terug kijken. Maar al schrijvend concludeer ik dat de liefde met FC Lienden echte liefde is met hoge pieken en diepe dalen,  zoals je ze thuis hebt met je vrouw, kinderen, de buurvrouw noem maar op. Maar helaas, mijn taak is om een wedstrijdverslag te schrijven voor een ieder die deze zondagmiddag geen tijd had om naar Utrecht af te reizen, maar die gelukkig wel tijd maakt om regelmatig een zondagmiddag te reserveren voor ons. Alleen hierom al wil ik alle supporters, u, bedanken. Want hoewel we niet onze ‘ finest hour’ beleven zie ik toch elke week weer dezelfde gezichten en dat vind ik fijn.

Dan het wedstrijdverslag al twijfelend over hoe ik dit ga doen. Aan de ene kant denk ik dat een opsomming volstaat: terugspeel bal, foutje 1-0, kans Lienden gemist, etc. Toch vind ik dat ik het zo goed mogelijk moet doen, voor u.

Voorafgaand aan de wedstrijd Hercules – Fc Lienden hoor ik de speaker van Hercules spreken over een ware degradatiekraker, daar is natuurlijk niks aan gelogen.

De opening van de wedstrijd is voor Fc Lienden een goed afstandsschot van Guytho Mijland wordt ternauwernood gekeerd door de keeper van Hercules (Fons Mulder).  Lienden houdt Hercules prima onder druk en heeft het betere van het spel. In de 7e minuut slaat het noodlot echter al toe. Een terugspeelbal word verkeerd verwerkt door de doelman van Lienden en de spits van Hercules, Gohkan Yasar gehuurd van DOVO, profiteert direct, 1-0 voor de thuisploeg.  Lienden  voetbalt door en maakt zeker geen verslagen indruk. Een grote kans wordt gemist door Yassine Zakir. Daarna zijn er kansen over en weer te noteren. Het is een open wedstrijd waarin er veelal de lange bal wordt gezocht. Voor echt goed voetbal leent de grasmat in Utrecht zich ook niet. Na 45 minuten zoeken beide ploegen de kleedkamers op met een 1-0 stand. Dit had ook zomaar een 2-2, 3-3 kunnen zijn.

De tweede helft begint beroerd voor Lienden, de verdediging is uit de organisatie en na 1 minuut en 28 seconden ligt de 2-0 in het net. Op zo’n moment een tegendoelpunt krijgen doet veel hoop, op een goed resultaat, vervliegen. Lienden probeert het wel zet hoger druk maar komt niet tot kansen zoals in de eerste helft.  De speelstijl wordt opportunistischer waardoor er hier en daar een gevaarlijke uitbraak komt van Hercules. In de 64ste minuut is er weer zo’n uitbraak van Hercules, Frank probeert deze nog te stoppen en achterhaalt de speler van Hercules zelfs nog, maar begaat vervolgens een overtreding in het strafschopgebied, penalty voor Hercules. Deze wordt benut en zo komt de 3-0 en tevens einduitslag op het scorebord. Lienden slaagt er niet meer in om voor gevaar te zorgen en de ere treffer te maken.