2 - 1

Lienden 1

4e klasse B

26 oktober 2019 14:30

Geen van beide trainers was erg te spreken over de leiding van scheidsrechter Bos tijdens de derby tussen Kesteren en Lienden. Kesteren-trainer Jan de Zoete kreeg al binnen het kwartier twee keer rood vanwege praten en Lienden-trainer Grimbert van Blijderveen vond dat Bos te weinig optrad tegen het fysieke spel van de thuisploeg. ,,Kesteren speelde op het randje. Tenminste volgens de scheidsrechter. Wat mij betreft was het regelmatig over het randje. Het was gewoon te hard. Maar ik verwijt Kesteren niets, zij deden wat mocht.” Hoe dan ook leverde het de thuisploeg een 2-1 overwinning op.

Ryan Ekoe zorgde al na zes minuten in de tweede helft voor de 0-1 voor FC Lienden. Nog geen tien minuten later was het al gelijk door een fraaie treffer van Jelle van Eldik. ,,Toen ging bij ons de borst vooruit”, vond De Zoete die de laatste tien minuten de moegestreden Bilal Belhaj verving door de van een blessure terugkomende Thijs van der Lee. Die verdiende een kratje bier dat de trainer op een doelpunt van hem had gezet. Uit een snelle counter stifte Van der Lee de bal in het doel: 2-1. ,,Daarna drong Lienden nog wel aan, maar Jasper Welvaart trok een paar keer vakkundig aan de handrem”, vond De Zoete. ,,Belangrijk, want daardoor bleven we overeind. Rood of geel? Nee, niets, maar het had zeker wel gekund.”