11 - 0

EMM 1

4e klasse B

10 oktober 2020 14:30

Nu door de corona pandemie overal in het land de schuttersfeesten zijn afgelast, werd bij FC Lienden al voor de tweede keer een waar schuttersfeest gehouden. Werd het twee weken geleden een 10-0 zege, nu werd tegenstander EMM uit Randwijk met een 11-0 nederlaag naar huis gestuurd. Opnieuw was Rik Elings de topschutter van de dag met zes doelpunten. Zijn totaal staat nu na drie wedstrijden al op elf.

Het begon gelijk al in de eerste minuut toen Rik Elings raak schoot. Na tien minuten kreeg Lienden een strafschop, die door Colin Houth onberispelijk werd benut. Weer tien minuten later werd het al 3-0, toen Rik Elings de keeper omspeelde en binnen schoot. Nadat de uitstekende, jeugdige EMM keeper Mathijs Jonker schoten van Patrick van Blijderveen en Antonio Taboas had gestopt was een inzet van Colin Houth op aangeven van Rik Elings hem te machtig (4-0). Tien minuten voor rust werd Colin Houth binnen de zestien onderuit geschoffeld. De toegekende strafschop verzilverde hij zelf.  Daarna was het weer de beurt aan Rik Elings. Hij bepaalde met een prachtig afstandsschot en een intikker de ruststand op 7-0.  Bij de aftrap van de tweede helft was Arnoud van Lavieren  vervangen door Erik Elings, die weer terug was na een schorsing. Lienden ging vrolijk door en bracht in de 54ste minuut nummer acht op het bord. Het was opnieuw Rik Elings, die een mooie dieptepass van Antonio Taboas tot doelpunt promoveerde. Binnen het uur viel ook de 9-0. Patrick van Blijderveen was de schutter. Hierna liet Lienden de teugels wat vieren en poogde met wat obligaat tikwerk de wedstrijd uit te spelen. In de laatste tien minuten werd Lienden weer wakker en scoorde nog twee keer uit een vrije trap. De 10-0 kwam op naam van Ron Gaasbeek. Hij mikte een vrije trap fraai langs keeper Jonker. Het laatste wapenfeit, de 11-0, kwam van Rik Elings. Ook hij schoot een vrije trap direct in de benedenhoek.

Wedstrijdverslag: Henk Roozenboom

Fotografie: Wim Brouwers