Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

FC Lienden heeft zich op overtuigende wijze gerevancheerd voor de onnodige nederlaag, vorige week, tegen Uchta.  Tegen de Wageningse studentenclub GVC werd met scherp geschoten, de teller stopte pas bij een 10-0 stand. Rik Elings was de topscorer van de dag met vijf doelpunten.

Bij FC Lienden ontbrak Erik Elings na zijn rode kaart van vorige week. Ook Lenno Sacksioni stond aan de kant met een enkelblessure. Hij hoopt komende week de looptraining te kunnen hervatten. Lienden begon furieus en stond na zes minuten al op voorsprong. Rik Elings was attent om de rebound na een schot van Colin Houth binnen te tikken. Tien minuten later was het al 2-0 door een prachtige directe vrije trap van Robin Ligua. Even later sloeg een GVC verdediger de bal met de hand uit het doel en kreeg Lienden een strafschop. De GVC speler kreeg direct rood en Robin Ligua schoot de bal feilloos in. Vijf minuten voor rust rondde Rik Elings een voorzet van de sterk spelende Robin Ligua uitstekend af en bracht de ruststand op 4-0.  In de tweede helft buitte Lienden de numerieke meerderheid goed uit. Het bleef geconcentreerd aan de bal en positioneel goed voetballen en voerde de score uiteindelijk op naar de dubbele cijfers. De spelers stonden net weer op het veld of het was opnieuw raak. Het was Rik Elings die de keeper kansloos liet. Daarna was verdediger Rens Bronk aan de beurt. Hij scoorde de 6-0  na een hoekschop van Robin Ligua. In de 67ste minuut werd een vloeiende combinatie over rechts door Rik Elings fraai afgerond (7-0). De 8-0 en 9-0 kwamen op naam van Colin Houth. Het slotakkoord was voor Rik Elings, die met zijn vijfde treffer de 10-0 eindstand liet aantekenen. Voor het Liendense scorebord was dit te veel van het goede, die kent geen dubbele cijfers.