1 - 0

Lienden 1

4e klasse B

19 september 2020 14:30

[LIENDEN]  Eindelijk was het zover. De voetbalcompetitie ging beginnen. De spelers van FC Lienden stonden te trappelen van ongeduld om weer voor de punten te spelen. De verwachtingen waren hooggespannen. Veel jongens terug op het oude nest en gemotiveerd om een belangrijke rol in de vierde klasse te spelen. De start was in Ochten tegen Uchta, vorig seizoen voorlaatste, dus in Lienden was de verwachting dat de winst wel mee naar huis kon. De deceptie was groot, toen na 90 minuten een 1-0 stand voor Uchta op het scorebord stond.

FC Lienden begon sterk en was Uchta veruit de baas. Het regende hoekschoppen, maar de aanvallers gingen slordig met de mogelijkheden om. Na twintig minuten raakte Lenno Sacksioni geblesseerd, waardoor de diepgang op de linkervleugel verdween. Na een half uur kreeg Lienden de twee grootste kansen. Colin Houth schoot  voorlangs. Een kopbal van Rens Bronk werd van de lijn gehaald. Gezien het veldoverwicht had Lienden bij rust zeker met 0-3 voor moeten staan. Een harde voetbalwet zegt, dat de ploeg die de kansen niet benut, tegen een onverwachte tegentreffer kan aanlopen. Ook nu kwam dit weer uit. De Ochtense spits was ongedekt in het strafschopgebied. Hij  passeerde keeper Richard Weiman met een schuiver in de hoek. Bij Lienden nam de irritatie toe. Erik Elings kreeg twee keer geel, dus rood, na een fikse overtreding.