FC Lienden winnaar van Prima voor Elkaar Cup

22 augustus 2021 17:45

FC Lienden verslaat Dodewaard in de finale van de Prima voor Elkaar Cup.

Na een overwinning op DFS en een gelijkspel tegen Candia in de doordeweekse voorrondes werd Lienden op doelsaldo winnaar van poule B. Daar trof het Dodewaard, dat soeverein winnaar was geworden van poule A na overwinningen op Kesteren en SCZ.

Zaterdag werd op een zonovergoten sportpark te Lienden een enerverende finale gespeeld. Vanaf begin nam Dodewaard het initiatief en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong bij rust. Ook na rust had Lienden het aanvankelijk moeilijk en 20 minuten voor tijd stond het nog steeds 2-0 voor Dodewaard. Maar Lienden kwam terug in de wedstrijd, het werd 2-1 en 2-2 en scoorde in de 84e minuut zelfs de winnende treffer. Hierdoor werd het winnaar van het prachtige toernooi en kon het de door Prima van Elkaar beschikbaar gestelde beker in ontvangst nemen.