Datum

27 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Hoogland behaalde FC Lienden voor de eerste keer een overwinning op eigen veld. Alle doelpunten vielen voor rust. Sten Vreekamp en Djamel Boerstra maakten hun eerste treffers voor de Liendenaren.

Het was al vroeg in de wedstrijd toen het eerste gejuich opsteeg uit de Molenstraat. In de derde minuut kopte centrale verdediger Sten Vreekam de bal onhoudbaar binnen na een corner van nieuwkomer Özbuzkurt.   De vroege voorsprong deed FC Lienden goed, maar de gasten uit Amersfoort deden ook aardig mee.  Net na het eerste kwartier kreeg Hoogland een goede kans die maar net naast het houtwerk van Menno Heus belandde.  Vlak hierna wist FC Lienden op 2-0 te komen.  Guyon Fernandez ontving een lange crossbal en na zijn aanname zette de geroutineerde aanvaller met links voor op gelegenheidsaanvaller Djamel Boerstra die de niet te missen kans op waarde inschatte.  Lienden bleef beter na deze goal en leek 5 minuten later naar 3-0 uit te lopen toen Guido van Rijn een prachtige voorzet afleverde op Fernandez, die op zijn beurt een teenlengte te kort kwam.  In plaats van een nog riantere voorsprong zagen de blauw-witten de gasten enkele minuten later terug in de wedstrijd komen toen een rebound na een vrije trap van dichtbij kon worden binnengeschoten.

De tweede helft begon hoopgevend voor de Betuwse ploeg. Het was opnieuw Fernandez die een goede mogelijkheid kreeg. Twee minuten na de hervatting kopte de Hagenaar op het vijandelijke goal, maar zag hoe zijn inzet van de doellijn werd gehaald. Hierna werd het spel van de thuisploeg niet beter en kon Hoogland zelfs gelijkwaardig worden, zonder heel gevaarlijk te worden. De slotfase werd toch nog spannend met enkele hachelijke situaties voor het Liendense goal.  De Liendenaren liepen in de tweede helft veel te ver achteruit en waren bij balbezit erg slordig waardoor uitbraken vaak al in de kiem smoorden.

Na deze driepunter wordt er volgende week in het mooie Oostzaan tegen het plaatselijke OFC gevoetbald. Aanvang 14:30 uur