JO13-2 wordt kampioen seizoen 2021-2022

15 mei 2022 10:15

Met nog twee wedstrijden te gaan, was het vandaag toch wel erg spannend voor de jongens en meiden van de JO13-2. Want als de nummer een, moesten ze het vandaag dan toch eindelijk gaan opnemen tegen de nummer twee, Lunteren, op de lijst. En met maar vier punten verschil kon vandaag dan toch misschien al het kampioenschap beslist worden. Een gelijkspel zou namelijk al voldoende zijn.

Op het veld was toch wel zichtbaar dat de spanning erin zat. Het verliep nog niet gelijk helemaal soepel en waren de spelers van FC Lienden niet helemaal op elkaar ingespeeld. De tegenstander had de eerste 20 minuten de overhand en kreeg ook een paar mooie kansen op het goal. Gelukkig kon zowel de keeper als de achterhoede een paar mooie reddingen uitvoeren en de bal zo buiten het doel houden.

Het leek of ze zich herpakten en werd het spel van de JO13-2 beter op alle punten.  Er werd opeens een mooi spel getoond op het veld. Met nog een paar mooie kansen op het doel. Maar helaas was de doelman van de tegenpartij heel alert en hield de ballen tegen. Zo eindigde de 1e helft in een 0-0.

Na de rust bleek de JO13-2 van Lienden toch echt de overhand te hebben en dat werd na zo’n 15 minuten beloond met het 1e doelpunt. Dit doelpunt werd gemaakt door Jesse Augustinus. Het spel zat er prima in en zo bleef de bal toch meer op de helft van de tegenstander. Dat resulteerde in nog een mooi doelpunt, zo’n 10 minuten voor tijd door Kick van Ledden.

De tegenstander heeft zeker nog een paar keer de kans proberen te nemen om een tegendoelpunt te maken, maar de achterhoede was te alert en liet ze er niet voorbij.

De ontlading was er op het moment dat het fluitsignaal van de scheidsrechter ging. De jongens en meiden van de JO13-2 van Lienden hielden met deze wedstrijd het heft in eigen handen en met deze overwinning waren ze nog steeds onverslagen en dus de welverdiende kampioen van dit seizoen!

Trainers: Niels van Emst, Kimberley Schagen, Arnold Hoekstra en Michel Geldof

Foto’s: Nelleke Brenkman
Geschreven door: Mariska van Breenen