FC Lienden komt sterk terug tegen GVVV

3 - 3

GVVV 1 (zat)

26 juli 2014 14:30

LIENDEN – Het oefenduel tussen de twee  topklassers, FC Lienden en GVVV, kende vanmiddag geen winnaar. Het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Maar liefst 800 mensen bevolkten De Abdijhof in Lienden en zagen dat GVVV sterk startte en een 3-0 voorsprong nam. Na elf minuten schoot Martin van Eck na een corner de afvallende bal achter Lienden doelman Fons Mulder. Ruim tien minuten later kreeg GVVV opnieuw een corner en Bart Hulsbos kopte de bal binnen. In de 25e minuut counterde GVVV naar de 3-0. Joey Snijders was de afmaker. FC Lienden had tot dan nog geen kans gehad, maar ineens regende het mogelijkheden. GVVV doelman Johan Jansen had een paar prima reddingen in huis en Rafael Uiterloo schoot namens Lienden op de lat.

De ruime voorsprong van GVVV bij de rust was opvallend, want de zaterdagtopklasser uit Veenendaal had nog maar één training in de benen. FC Lienden is al langer bezig en speelde al de derde oefenwedstrijd. Dat betaalde zich een kwartier voor tijd toch uit toen Maikel Lange een strafschop benutte. Lange was één van de acht invallers die na de pauze ingebracht werd. Drie minuten later schoof Lange de bal in de lange hoek en tekende de 3-2 aan. In de 85e minuut mocht FC Lienden een corner nemen en Mo Ajiach parkeerde die in één keer in de korte hoek: 3-3.

Bij FC Lienden speelde Marciano van Leijenhorst de hele wedstrijd op proef mee. De verdediger was vorig seizoen actief bij de beloftes van FC Groningen. Hij hoopte daarna bij RKC aan de slag te kunnen, maar raakte tijdens een stage in Waalwijk geblesseerd.

BRON:  tweenul.nl