2 - 1

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

24 augustus 2014 14:00

Gast, T. de

DEN HAAG - FC Lienden is de competitie begonnen met een bittere nederlaag. Op bezoek bij HBS in Den Haag verloor de Betuwse topklasser met 2-1.

FC Lienden kende een valse start. Al na 4 minuten nam HBS de leiding. Jan-Paul Saeijs was bij een corner vrijgelaten en kon bij de tweede paalinknikken: 1-0. De bezoekers waren daarna voetballend de betere ploeg en kregen via Abderrahim Loukili een uitgelezen kans op 1-1. De aanvaller schoot echter tegen de doelman aan. Na 18 minuten werd het 2-0. Opnieuw kopte een geheel vrijstaande Saeijs binnen.

Aansluitingstreffer
FC Lienden ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer. Nadat Loukili een grote kans miste (hij maaide half over de bal heen) scheerde een inzet van Rafael Uiterloo net naast. Een minuut voor rust werd het alsnog 2-1. Een steekpass van Youssef el Jebli werd door Loukili met de punt van zijn schoen binnengetikt.

Aanvallend Lienden
De Liendenaren hielden de druk na de pauze op de ketel. El Jebli leek op weg naar de 2-2, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. FC Lienden dacht even later aan een strafschop toen Loukili naar de grond werd gewerkt, maar tot ongeloof van alles en iedereen op sportpark Craeyenhout gaf de arbiter een hoekschop. Met invallers Ansu Camara en Mo Ajiach binnen de lijnen voor Guido van Rijn en Uiterloo liet trainer Hans van de Haar zijn ploeg nog aanvallender spelen. Het leverde meteen schietkansen op voor Camara en Ajiach, maar beide pogingen werden gepareerd.

Slotoffensief
In de slotfase werd het spel alsmaar fysieker en ontving HBS de ene na de andere gele kaart. Een schot van Loukili belandde via de doelman op de bovenkant van de lat. In de slotminuten speelde FC Lienden alles of niets, maar dit leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Doelman Geoffrey van der Boor voorkwam met een knappe redding zelfs nog een grotere nederlaag.