EDO hfc 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

31 augustus 2014 14:30

Steeg, A.M.

LIENDEN - FC Lienden wacht na 2 speelronden in de topklasse van het zondagvoetbal nog op de eerste overwinning. De ploeg van trainer Hans van de Haar bleef zondag steken op een 1-1 gelijkspel tegen EDO. Daarmee hebben de Betuwenaren na 2 duels 1 punt.

Met het gelijkspel konden vooral de bezoekers uit Haarlem tevreden zijn. FC Lienden kreeg, met name na de pauze, een reeks kansen, maar scoorde slechts één keer. Die goal viel na 34 minuten en kwam tot stand via een mooie aanval. Na een steekpass van Rafael Uiterloo zette Youssef el Jebli zijn collega Abderrahim Loukili alleen voor doelman Kenny Heemskerk. De aanvaller schoot van dichtbij de 1-0 binnen.

Uit het niets

Het eerste bedrijf speelde zich bijna volledig op de helft van EDO af. Grote kansen waren echter schaars. Wel kopte Vincent Verheul na 7 minuten rakelings over en schoot Christiaan van Hussen in het zijnet. De bezoekers stelden daar met een vrije trap in de muur weinig tegenover. Toch stond het halverwege 1-1. Op slag van rust scoorde EDO uit het niets gelijk. Het was wel een fraaie goal, want Jeffrey van den Berg schoot de bal vanaf ruim twintig meter ineens uit de lucht over doelman Jan Schimmel heen.

Kansenregen

In de tweede helft stichtte de thuisploeg veel gevaar, alleen ontbrak het aan scherpte voor de goal. Milad Intezar schoot kort na rust net naast, terwijl El Jebli een open kans verprutste. Na terugleggen van Verheul nam hij de bal verkeerd aan, waarna Van Hussen in de rebound nog over schoot. Enkele afstandsschoten van El Jebli werden gekeerd.

Binnenkant paal

EDO gokte op een gelijkspel, maar was na 83 minuten zelfs nog even dicht bij de winnende treffer. Invaller Sven Berntzen raakte de binnenkant van de paal, waarna Petar Djenic de aanval onschadelijk maakte. El Jebli had 2 minuten voor tijd de pech dat zijn inzet een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal ging.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders