0 - 1

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

7 september 2014 14:00

Kok, M.J.

UTRECHT - FC Lienden heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Betuwse topklasser won zondag met minimale cijfers van Hercules: 0-1. Christiaan van Hussen, vorig jaar nog speler van Hercules, maakte de enige goal van het duel.

De wedstrijd op sportpark Voordorp in Utrecht was vanaf de eerste minuut een spektakelstuk. Rafael Uiterloo kreeg als eerste een grote kans, maar de spits schoot de bal net naast. Na twintig minuten beleefde Van Hussen zijn gloriemoment. De middenvelder zette op aangeven van Uiterloo de 0-1 op het bord.

Kansen

Dat die stand tot het einde bleef staan, was een wonder op zich. Alleen al in de laatste tien minuten voor rust raakte FC Lienden twee keer het aluminium. Eerst trof Uiterloo uit een vrije trap de lat, even later eindigde een poging van Youssef el Jebli, ook overgekomen van Hercules, op de buitenkant van de paal.

Controle

In de tweede helft bleef Lienden het spel domineren. "We hadden de wedstrijd echt onder controle. Alleen verzuimden we opnieuw om het af te maken", analyseerde trainer Hans van de Haar. "In de slotfase gingen zij alles of niets spelen. Lange ballen en dan hopen dat die een keer goed valt. Gelukkig voor ons gebeurde dat niet. Het is lekker voor het vertrouwen dat we de eerste overwinning binnen hebben. Hier kunnen we op voortbouwen."

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders

Foto's:  Freddy van den Berg