Scheidsrechter

Wiemer, A.

Accommodatie

Onbekend

LIENDEN - FC Lienden heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld won de Betuwse topklasser met 3-0 van HSC'21 uit Haaksbergen, dat in de voorgaande zeven ontmoetingen op sportpark De Abdijhof nog nooit verloren had.

De score viel met 3-0 nog mager uit. De ploeg van trainer Hans van de Haar creëerde, net als in de afgelopen wedstrijden, handenvol kansen. Eenmaal voor het doel stokte het echter bij de Liendenaren.

Penalty

In de eerste helft kregen Abderrahim Loukili en Vincent Verheul allebei een opgelegde kans, maar twee keer lag doelman Jeffrey Brammer in de weg. Tussendoor had de thuisploeg ook een penalty kunnen krijgen, toen Rafael Uiterloo in de zestien in de rug werd geduwd.

Uiterloo

Na 51 minuten kwam alsnog de 1-0 op het bord. Uiterloo rondde van dichtbij af op aangeven van Youssef el Jebli. 3 minuten eerder was HSC'21 met 10 man komen te staan. Freek Grondman kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart. Het duurde lang voordat Lienden het duel op slot gooide. Loukili zorgde 12 minuten voor tijd voor opluchting door de 2-0 aan te tekenen. El Jebli bepaalde de eindstand vervolgens, uit een zelf versierde strafschop, op 3-0.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  KeesSchreuders