AFC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

28 september 2014 14:30

Ruperti, C.

LIENDEN - FC Lienden heeft zondag op overtuigende wijze afgerekend met AFC, de kampioen van afgelopen seizoen. De Betuwse topklasser won op eigen veld met 4-1.

FC Lienden had vanaf de eerste minuut de touwtjes stevig in handen. In de eerste 10 minuten leverde dit 2 kansen op voor Erik van Eem. De eerste poging ging rakelings voorlangs, de tweede (op aangeven van Vincent Verheul) belandde op de paal. Na 28 minuten was het wel raak. Youssef el Jebli zette de 1-0 op het scorebord. In de 36e minuut verdubbelde de aanvaller de score. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal van Enrico Patrick, omspeelde doelman Youssef el Abdallaoui en tikte binnen: 2-0. AFC zette daar met een lob van Rogier Wissink, ruim over, weinig tegenover.

El Jebli De thuisploeg hield na rust de overhand. De Liendenaren beloonden zichzelf door na 53 minuten 3-0 te maken. Abderrahim Loukili verrast de Amsterdamse goalie met een vrije trap van afstand. 8 minuten later kwam FC Lienden er in de voorbeschouwing razendsnel uit. Na een combinatie met Van Eem schoot El Jebli beheerst zijn derde van de middag binnen: 4-0.

Gecontroleerd In de laatste 20 minuten speelde Lienden duel gecontroleerd uit. Waar AFC tevergeefs probeerde gevaar te stichten voor het doel van Jan Schimmel, kreeg de thuisploeg aan de andere alle gelegenheid de score uit te bouwen. Een schot van Loukili ging net naast. Nadat een bal ongelukkig op de hand van Lienden-aanvoerder Christiaan van Hussen kwam, legde arbiter Ruperti de bal na 85 minuten op de stip. Patrick verzilverde het buitenkansje: 4-1.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders