1 - 3

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

5 oktober 2014 14:30

Dröge, S.

ECHT - FC Lienden heeft de eclatante overwinning op AFC (4-1) zondag een goed vervolg gegeven. Ditmaal was de Betuwse topklasser in Echt met 1-3 te sterk voor EVV.
De ploeg van trainer Hans van de Haar beleefde een vliegende start. Al binnen 1 minuut stond er een 0-1 voorsprong op het bord. Linksback Guido van Rijn kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van afstand raak. Dat was meteen de ruststand, hoewel beide ploegen nog kansen kregen om te scoren. Lienden was gevaarlijk via Vincent Verheul en Erik van Eem, terwijl doelman Jan Schimmel een gelijkmaker van EVV voorkwam.
Beslissing

In de beginfase van de tweede helft waren er opnieuw kansen voor Van Eem en Verheul. Aan de andere kant haalde Tom van der Neut een bal van de lijn. Na 54 minuten verdubbelde Abderrahim Loukili de score op aangeven van Youssef el Jebli. In de 69e minuut besliste Christiaan van Hussen met de 0-3 het duel.

Eretreffer
EVV gaf de moed echter nog niet helemaal op. Na 81 minuten zorgde Yael Heatubun voor de eretreffer: 1-3. Op slag van tijd had de thuisploeg zelfs nog een tweede goal kunnen maken, maar Rick Verbeek schoot een strafschop op de paal. Tussendoor zag Loukili nog een inzet via de doelman op de lat belanden.

Gedeeld derde
Door de overwinning klom FC Lienden naar een gedeelde derde plaats. De Betuwse ploeg staat net als De Treffers en UNA op 13 punten. Koplopers JVC Cuijk en OJC Rosmalen hebben 2 punten meer.

Bron:  De Gelderlander

Foto's: Kees Schreuders