Scheidsrechter

Hof, M.

Accommodatie

Onbekend

LIENDEN - Het duel tussen FC Lienden en De Treffers in de topklasse van het zondagvoetbal heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten stond er een terechte 1-1 eindstand op het scorebord.

In de openingsfase had FC Lienden het beste van het spel. Een vrije trap van Youssef el Jebli werd ternauwernood uit de bovenhoek gepakt door Niels Kornelis, doelman van de Groesbekers. Na een kwartier kwam de ploeg van trainer Hans van de Haar alsnog op voorsprong. Op aangeven van Vincent Verheul schoot centrale verdediger Tom van der Neut de 1-0 binnen.

Lat
Na de openingstreffer ging De Treffers meer vooruit spelen. FC Lienden had moeite om onder de druk vandaan te komen en mocht van geluk spreken dat het voor rust geen tegentreffer hoefde te incasseren. De bezoekers raakten liefst 4 keer de lat. Daarnaast verrichte doelman Jan Schimmel een knappe redding toen Wessel van der Horst vrij voor hem opdook.

Gelijkmaker
Na de pauze was het spel meer in evenwicht. Abderrahim Loukili zag een inzet geblokt worden, waarna de inzet van El Jebli naast ging. De Treffers kwam na 58 minuten op gelijke hoogte. Eef van Riel schoof een vrije trap van 25 meter langs de muur in het doel: 1-1. 2 minuten later leek Mo Ajiach, ingevallen bij FC Lienden, onderweg naar de 2-1, maar hij kreeg een duw in de rug van Jim van Alst. De Groesbeekse verdediger mocht van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg.

Rode kaart
Na 67 minuten moest De Treffers alsnog met 10 man verder. Joris Janssen gaf Lienden-spits Ansu Camara een knietje in zijn rug en dat werd gezien door de assistent-grensrechter. Arbiter Menno Hof nam zijn advies over en gaf Janssen direct rood. Camara kreeg 2 minuten later een grote kans, maar hij gaf de bal voor in plaats van zelf te schieten en zag dat Loukili een teenlengte tekort kwam. De Treffers bleef daarna goed op de been en kreeg zelfs nog een grote kans om er een overwinning uit te slepen. Santiago Palacios-Macedo pikte een verkeerde uittrap van Schimmel op, maar vond de doelman vervolgens weer op zijn pad.

Vierde plaats
Door het gelijkspel staan FC Lienden en De Treffers nu samen met VVSB op een gedeelde 4e plaats. De 3 ploegen hebben 14 punten uit 8 duels.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders