0 - 4

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

2 november 2014 14:00

Witlox, R.

HEEMSKERK - FC Lienden heeft zondag met duidelijke cijfers gewonnen van ADO'20: 0-4. De Betuwse topklasser stelde de overwinning pas in de slotfase definitief veilig.

FC Lienden begon sterk aan de wedstrijd en was vaak voor het doel van ADO'20 te vinden. Zo werd een schot van Rafael Uiterloo gekeerd. Na 20 minuten kwam de thuisploeg met 10 man te staan, na een overtreding van Brian-Paul Tesselaar. De arbiter wees in 1e instantie ook naar de stip, maar kwam na overleg met de assistent-scheidsrechter terug op zijn beslissing en gaf Lienden een vrije trap. Die werd door Uiterloo via de doelman op de lat geschoten.

Van der Neut
Voor rust bleven de bezoekers kansen creëren, maar gescoord werd er niet. Na 56 minuten opende de ploeg van Hans van de Haar, die door een schorsing niet op de bank zat, alsnog de score: 0-1. Daarna duurde het lang voordat de wedstrijd op slot werd gegooid. Zo werd een inzet van Abderrahim Loukili van de lijn gehaald.

El Jebli
In de laatste 10 minuten ging het plotseling hard. Youssef el Jebli zorgde met 2 treffers voor 0-3, waarna invaller Maikel Lange de eindstand op 0-4 bepaalde.

3e plek
FC Lienden klom door de zege naar de 3e plaats. De Betuwse ploeg behaalde 20 punten uit 10 duels. Koploper JVC Cuijk heeft 24 punten, nummer 2 UNA 22.

Bron: De Gelderlander

Foto's: Kees Schreuders