Leonidas 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

9 november 2014 14:30

Elswijk, C.C. van

LIENDEN - FC Lienden is definitief aangehaakt in de strijd om het kampioenschap in de topklasse van het zondagvoetbal. De Betuwse ploeg won zondag zelf met 3-0 van Leonidas, terwijl de concurrentie punten verspeelde.

FC Lienden was op eigen veld vanaf de 1e minuut de bovenliggende partij. De thuisploeg maakte het zichzelf ook makkelijker door vroeg op voorsprong te komen. Youssef el Jebli kapte na 9 minuten handig naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

Paal
De bezoekers uit Rotterdam kwamen er sporadisch uit. Toch kreeg Leonidas in de eerste helft 2 goede kansen. Eerst schoot Joey Grootenboer veel te slap in, even later raakte Charlie van den Ouweland de binnenkant van de paal. Aan de andere kant trof Abderrahim Loukili ook de paal. De aanvaller kon op slag van rust wel juichen toen hij een vrije trap van El Jebli binnenknikte: 2-0.

Uiterloo
Leonidas kreeg na 49 minuten een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Olaf van der Sande kopte van dichtbij naast. Aan de andere kant schoot Rafael Uiterloo in kansrijke positie over. Uiterloo was na een uur alsnog trefzeker. De spits strafte getreuzel van Leonidas-doelman Joey Anker genadeloos af: 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Doelman Jan Schimmel hield met nog enkele knappe reddingen zijn doel schoon, terwijl de thuisploeg naliet de score nog verder op te voeren.

Tweede
FC Lienden klom door de overwinning naar de 2e plaats op de ranglijst. De Betuwse topklasser heeft twee punten minder dan JVC Cuijk.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders