4 - 5

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

16 november 2014 14:00

D'Onorio, G.

HAARLEM - FC Lienden heeft zondag in een waar spektakelstuk Koninklijke HFC de 1e thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. De Betuwse topklasser won met 4-5 en is nu medekoploper. JVC Cuijk staat op basis van meer gescoorde doelpunten officieel nog wel op plek 1 (33-18 om 27-12).

FC Lienden speelde in Haarlem een zwakke eerste helft. De ploeg van Hans van de Haar - die vanwege een schorsing werd vervangen door assistent Peter Hofstede - kwam al na 7 minuten op achterstand door een fraaie lob van Rachid El Jaacoubi. Rafael Uiterloo trok de stand na 19 minuten weer gelijk, waarna Martijn Tjoe-A Njoen in de 34e minuut ongehinderd een vrije trap kon binnenkoppen namens de thuisploeg: 2-1.

Na de pauze tapte FC Lienden uit een ander vaatje, mede dankzij het inbrengen van de rappe Mo Ajiach. Ajiach stond met de 2-2 na 52 minuten aan de basis van de ommekeer. Christiaan van Hussen en Uiterloo, op aangeven van Ajiach, zorgden na respectievelijk 55 en 56 minuten voor een 2-4 voorsprong.

Wouter Haarmans zorgde na 79 minuten voor de 3-4, maar een minuut later vergrootte Abderrahim Loukili de marge alweer naar 2: 3-5. Koen Beeren bracht 5 minuten voor tijd toch weer de spanning terug, na mistasten van doelman Jan Schimmel: 4-5. Het werd nog even ouderwets billenknijpen voor FC Lienden en de meegereisde supporters, maar de ploeg bleef op de been en profiteerde daarmee van het puntverlies van JVC Cuijk (1-1 tegen EVV).

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders