WKE 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

23 november 2014 14:30

Kok, M.J.

LIENDEN - FC Lienden heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven. Dankzij een 3-1 overwinning op WKE staat de Betuwse club voor het eerst in zijn bestaan bovenaan in de topklasse. De Liendenaren zijn medekoploper JVC Cuijk (2-3 winst bij AFC) op basis van een beter doelsaldo voorbijgestreefd.
FC Lienden en WKE zorgden op sportpark De Abdijhof voor een boeiend spektakel. Beide ploegen vlogen er vanaf de eerste minuut vol op, waarbij de formatie van trainer Hans van de Haar de beste kansen creëerde. Nog binnen een minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Na een corner van Youssef el Jebli kwam de bal voor de voeten van Abderrahim Loukili, die van dichtbij raak schoot.

Daarna kreeg Rafael Uiterloo een grote kans, maar hij vond doelman Diederik Bangma op zijn pad. Christiaan van Hussen was er met een kopbal dichtbij en een schot van El Jebli ging rakelings voorlangs. Op slag van rust noteerde Kay Velda met een poging vanaf de rand van het strafschopgebied het eerste serieuze wapenfeit namens de bezoekers uit Emmen.

Tweede helft
Na de pauze kreeg FC Lienden enkele goede mogelijkheden via Uiterloo en Erik van Eem om de score te verdubbelen. Een schot van El Jebli werd ternauwernood gepakt en ook de rebound van Loukili was een prooi voor Bangma. WKE werd daarna wat sterker en kwam na 54 minuten op 1-1. Orlando Smeekes leverde vanaf de linkerflank een prima voorzet af en spits Jan Hooiveld schoot van dichtbij raak.

FC Lienden leek heel even weg te zakken, maar met het inbrengen van Mo Ajiach nam de thuisploeg het initiatief toch weer over. De aanvaller zorgde voortdurend voor gevaar. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Van de Haar opnieuw op voorsprong. Bangma moest een dwarrelschot van El Jebli lossen, waarna Uiterloo er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken: 2-1. WKE moest even later met 10 man verder, nadat Kay Velda zijn 2e gele kaart had ontvangen. Na 86 minuten bracht de spits ook de 3-1 eindstand op het scorebord. Uiterloo draaide handig weg bij zijn tegenstander en haalde vanaf randje zestien doeltreffend uit.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders