FC Lienden alleen aan kop na gelijkspel bij UNA

1 - 1

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

30 november 2014 14:30

Ruperti, C.

VELDHOVEN - FC Lienden deelde zondagmiddag de punten met nummer 3 UNA. In Veldhoven werd het 1-1. Door de nederlaag van JVC Cuijk (0-1 tegen De Treffers) gaat de Betuwse ploeg nu alleen aan kop in de zondagse topklasse.
UNA en FC Lienden deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Dankzij goed keeperswerk van Jan Schimmel bleef het lange tijd 0-0. 2 minuten voor rust opende Youssef el Jebli, na voorbereidend werk van Abderrahim Loukili, de score: 0-1.

Na de hervatting kregen de bezoekers enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Zo vloog een poging van Rafael Uiterloo net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kwamen de Liendenaren ook een paar keer goed weg, maar nog binnen het uur kwam UNA op gelijke hoogte via Brian Boogers: 1-1.

Daarna was het vooral aan Schimmel te danken dat het bij die ene tegentreffer bleef. De ploeg van trainer Hans van de Haar loerde zelf nog op de winnende treffer, maar die bleef uit. Komende zondag staat in Lienden de topper tegen JVC op het programma.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders