... (vrije trap)

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

7 december 2014 14:30

Mulder, C.

LIENDEN - FC Lienden gaat als koploper de winterstop in. De Betuwse topklasser was zondag in de topper tegen JVC Cuijk met 4-2 te sterk en zag daarnaast UNA verliezen bij Koninklijke HFC (3-1). De ploeg van Hans van de Haar staat nu vier punten voor op beide concurrenten.
Vooral op basis van de eerste helft was FC Lienden de verdiende winnaar. JVC Cuijk werd in de eerste 45 minuten op alle fronten afgetroefd. Daarnaast hielp de Brabantse topklasser de thuisploeg al in de eerste minuut in het zadel. Doelman Sjors Witt verwerkte een terugspeelbal verkeerd, waarna Erik van Eem de bal eenvoudig kon binnenlopen: 1-0.

Daarna was het eenrichtingsverkeer op sportpark De Abdijhof. FC Lienden creëerde met hoogstaand voetbal kansen in overvloed. Na een combinatie met Van Eem raakte Rafael Uiterloo de paal. Nadat Witt een fraaie hakbal van Van Eem had gekeerd, keurde arbiter Christiaan Mulder een doelpunt van de spits af. Uiterloo zou een overtreding hebben gemaakt op de doelman. Nadat Abderrahim Loukili en Youssef el Jebli ook een kans hadden laten liggen, werd het na 30 minuten toch 2-0. JVC-verdediger Stevie Hattu maakte in de zestien een overtreding op Loukili. De aanvaller benutte de toegekende strafschop zelf.
JVC had aanvallend weinig in te brengen. Voor rust moest de ploeg van Eric Meijers het doen met een schotje van afstand van Mark Fennebeumer en een vrije trap in de muur van Oktay Öztürk. Aan de andere kant werd een vrije trap van El Jebli ternauwernood gepareerd door Witt. Na 56 minuten leek de wedstrijd beslist na de 3-0 van El Jebli. De Liendenaar rondde een counter keurig af.

Spannend
De bezoekers uit Brabant knokten zich daarna knap terug. Eerst pegelde invaller Cayfano Latupeirissa na 66 minuten een bal van 20 meter onhoudbaar achter doelman Jan Schimmel: 3-1. Nog geen 5 minuten later was JVC weer terug helemaal in de wedstrijd. Öztürk schoot een vrije trap van randje zestien binnen: 3-2.
FC Lienden liet zich steeds verder naar achter drukken en mocht van geluk spreken dat JVC een opgelegde kans op de gelijkmaker liet liggen. Fennebeumer schoot na een voorzet vanaf de linkerkant van dichtbij rakelings naast. Even later pakte Schimmel een inzet van Latupeirissa uit de bovenhoek. In de 84e minuut gooide FC Lienden de wedstrijd op slot. Christiaan van Hussen opende de bal op invaller Mo Ajiach, die op snelheid zijn man passeerde en voor de 4-2 zorgde.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders