Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

15 maart 2015 14:30

Koekoek, T.

Opstelling Lienden 1 (zon)

AMSTERDAM - FC Lienden is er zondag niet in geslaagd te winnen bij AFC. Na het 2-2 gelijkspel van vorige week bij Leonidas bleef de Betuwse topklasser in Amsterdam op 0-0 steken.

Met het gelijkspel verzuimde de ploeg van trainer Hans van de Haar de 2e periodetitel te pakken. Die ging nu naar VVSB, dat zelf met 1-2 verloor van EVV. De Liendenaren liepen dus wel 1 punt uit in de titelstrijd. De koploper heeft nu 6 punten voorsprong op nummer 2 UNA en 7 op VVSB.

Tegen AFC, dat tegen degradatie vecht in de topklasse zondag, kreeg Erik van Eem vroeg in de wedstrijd een goede kans. De aanvaller mikte echter te hoog. Aan de andere kant was de thuisploeg diverse keren gevaarlijk, maar doelman Jan Schimmel hield FC Lienden op de been.

In de tweede helft kreeg AFC-aanvaller Joshua Patrick een opgelegde kans, maar hij trof de binnenkant van de paal. Ook de Betuwenaren waren dicht bij de winnende treffer. Abderrahim Loukili kopte 20 minuten voor tijd rakelings naast na een voorzet van invaller Mo Ajiach.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders