Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

22 februari 2015 14:00

D'Onorio, G.

Opstelling Lienden 1 (zon)

NOORDWIJKERHOUT - FC Lienden heeft de voorsprong van 3 punten op nummer 2 VVSB behouden. De Betuwse ploeg, koploper in de topklasse zondag, knokte zich in Noordwijkerhout knap terug van een vroege 2-0 achterstand: 2-2.

FC Lienden speelde een dramatische eerste 40 minuten. De formatie van trainer Hans van de Haar had moeite met de slechte grasmat, maar werd daarnaast ook afgetroefd op strijdlust. VVSB profiteerde optimaal en nam al na 3 minuten een voorsprong via Frans van Niel. Na 21 minuten verdubbelde Tomas Tavilla de marge: 2-0.

Kantelpunt

Tavilla leek nog binnen het half uur de 3-0 te maken, maar zijn kopbal ging rakelings naast. In plaats daarvan produceerden de bezoekers 2 minuten voor rust de aansluitingstreffer. Christiaan van Hussen tikte op aangeven van Abderrahim Loukili van dichtbij de 2-1 binnen. Dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd, want in de tweede helft was FC Lienden de bovenliggende partij. Na een uur stond Van Hussen opnieuw op de goede plek om de bal binnen te knikken: 2-2.

Slotfase

In de slotfase maakte de Betuwse koploper de meeste aanspraak op een overwinning, maar de kansen werden niet goed uitgespeeld. VVSB kreeg nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar die poging eindigde in de muur.

Bron:  De Gelderlander