Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

22 maart 2015 14:30

Witlox, R.

Opstelling

LIENDEN - FC Lienden ging zondag met 1-2 onderuit tegen Koninklijke HFC. Daarmee kwam er na 18 wedstrijden een einde aan de ongeslagen reeks van de Betuwse topklasser.

De ploeg van trainer Hans van de Haar kwam moeizaam uit de startblokken, maar nam na 10 minuten de touwtjes in handen. Het duurde tot de 41e minuut voordat de openingstreffer op het scorebord kwam. Abderrahim Loukili ging aan de linkerkant door en schoot via de benen van doelman Gerard van Rossum binnen: 1-0.

Na de pauze kreeg FC Lienden kansen op de 2-0. Zo kopte Tom van der Neut in kansrijke positie over. De bezoekers uit Haarlem kwamen na 54 minuten op gelijke hoogte. Rachid el Yaakoubi fopte Nick Vijlbrief en schoot snoeihard binnen: 1-1. Daarna kon het duel 2 kanten op, waarbij de Liendenaren de beste kansen kregen via Loukili, Rafael Uiterloo en Youssef el Jebli. De goal viel 5 minuten voor tijd aan de andere kant. Erik van Eem beging een overtreding op Koen Beeren. Van Eem kreeg een rode kaart en Koninklijke HFC een strafschop, die door Carlos Opoku werd benut: 1-2.

De schade van de nederlaag bleef beperkt voor de Betuwse koploper, doordat de concurrentie ook punten verspeelde. UNA bracht de achterstand terug tot 5 punten met een  2-2 gelijkspel bij De Treffers, terwijl nummer 3 VVSB  met 0-3 verloor van Leonidas,

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders