Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

29 maart 2015 14:00

Dröge, S.

Opstelling Lienden 1 (zon)

EMMEN - FC Lienden heeft zondag een belangrijke overwinning behaald. De Betuwse koploper van de topklasse zondag was na 3 wedstrijden zonder zege in Emmen met 1-2 te sterk voor WKE.

De openingsfase was geheel voor de ploeg van trainer Hans van de Haar. Abderrahim Loukili kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar de aanvaller vond telkens de Emmense doelman op zijn pad. Aan de andere kant verzuimde Anton Jongsma te profiteren van balverlies op het middenveld van Maikel Lange. Op slag van rust namen de bezoekers de leiding. Loukili mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet: 0-1.

Na de pauze was het spel van FC Lienden beduidend minder. WKE kwam na 50 minuten langszij door een kopgoal van Guillano Grot. De Liendenaren hadden vervolgens moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de thuisploeg. Toch kwam FC Lienden 10 minuten voor tijd weer op voorsprong. Mo Ajiach, voor het eerst dit seizoen in de basis, schoot op aangeven van invaller Vincent Verheul raak: 1-2.

FC Lienden voert na 25 wedstrijden de ranglijst aan met 52 punten. UNA, dat met 6-1 won van Leonidas, volgt op 5 punten en is de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd. De ploeg uit Veldhoven komt zaterdag (17.00 uur) op bezoek in Lienden.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders