Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

4 april 2015 17:00

Brito Roque, S. de

Opstelling

LIENDEN - De topper in de topklasse zondag tussen FC Lienden en UNA heeft geen winnaar opgeleverd. Op sportpark De Abdijhof eindigde het duel in 1-1. Daarmee handhaafde de Betuwse koploper de voorsprong van 5 punten op de nummer 2 uit Veldhoven.
De eerste mogelijkheid viel na een kwartier te noteren. Mo Ajiach vond met een lage schuiver doelman Petar Stokovic op zijn pad. Erik van Eem kreeg even later een opgelegde kans, maar hij produceerde slechts een slap rollertje. Aan de andere kant bracht Jan Schimmel redding na een poging van Teun Segrets. FC Lienden controleerde het duel, terwijl UNA gokte op snelle uitvallen.

De Liendenaren schreeuwden 5 minuten na de pauze om een strafschop, nadat Ajiach onderuit ging in de zestien. Scheidsrechter De Brito Roque wuifde het voorval weg. Aan de andere kant schoot Nick Tielemans rakelings over. De thuisploeg opende na 57 minuten de score. Ajiach begon op rechts aan een solo. De rappe buitenspeler gaf de bal voor op Rafael Uiterloo, die van dichtbij raak schoot: 1-0.

Titelstrijd
Waar FC Lienden de titelstrijd leek te gaan beslissen, kwam UNA al snel weer op gelijke hoogte. Na 61 minuten stopte Schimmel tot 2 keer toe een inzet, maar de 3e poging was hem te machtig: 1-1. In de slotfase kregen de Liendenaren de beste kansen op de winnende treffer. Invaller Vincent Verheul ging alleen op Stokovic af, maar speelde de bal te ver naar buiten en verspeelde daarmee de kans. In de slotminuut mocht Youssef el Jebli net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet strandde in de muur.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders

Foto's: Freddy v.d. Berg