Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

12 april 2015 14:30

Steeg, A.M.

Opstelling Lienden 1 (zon)

CUIJK - JVC Cuijk heeft zondag een knappe overwinning behaald op FC Lienden. De koploper van de topklasse zondag werd met 2-0 verslagen. Nummer 2 UNA won met 2-1 van Koninklijke HFC en verkleinde de achterstand op de Liendenaren daarmee 3 duels voor het einde tot 2 punten.
In de 1e helft leek er nog weinig aan de hand voor FC Lienden. De ploeg van trainer Hans van de Haar kreeg al vroeg in de wedstrijd een opgelegde kans. Rafael Uiterloo raakte de lat na een voorzet van Mo Ajiach. Aan de andere kant kreeg JVC Cuijk enkele kleine mogelijkheden. Een minuut voor rust was Rik Renirie er met een schot in de korte hoek nog het dichtst bij.

Openingstreffer
De thuisploeg kwam na rust sterk uit de startblokken. Binnen 40 seconden lag de 1-0 er al in. Rechtsback Shanon Carmelia snelde op rechts voorbij Wesley Vaes en zag zijn voorzet over doelman Jan Schimmel heen in de verre hoek belanden. FC Lienden probeerde de stand weer snel gelijk te trekken, maar leed te veel balverlies en ging slordig met de kansen om. Uiterloo kreeg na 57 minuten de beste mogelijkheid. Na een lange bal passeerde hij doelman Joris van Gerwen, maar verdediger Jorrit Ritzen maakte de aanval net op tijd onschadelijk.

Beslissing
JVC verzuimde daarna via Frenk Schaap (kopbal) en Oktay Öztürk (vrije trap) om het duel te beslissen. Na 77 minuten mocht Öztürk zelfs vanaf 11 meter aanleggen nadat Tom van der Neut Carmelia had gevloerd, maar de middenvelder schoot de strafschop snoeihard op de paal. Een minuut later was het duel alsnog beslist. De defensie van FC Lienden verdedigde slecht uit, waarna Jordie van der Laan op de goede plek stond om de 2-0 binnen te schieten.

Bron:  De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders