Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

19 april 2015 14:30

Cairo, L.P.S.

Opstelling

LIENDEN - FC Lienden heeft zondag zonder al te veel problemen afgerekend met HBS. De Betuwse club versloeg de opponent uit Den Haag met 3-1 en nam daarmee revanche voor de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen.

FC Lienden kwam na 14 minuten op voorsprong. Het doelpunt kwam enigszins gelukkig tot stand, al was de voorbereiding prima. Abderrahim Loukili speelde Youssef el Jebli aan en die haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. De poging ging recht op doelman Sebastiaan Meeuwissen af, maar die liet de bal door zijn handen glippen: 1-0.

Uiterloo
HBS werd daarna gevaarlijker. De defensie van FC Lienden had vooral moeite met hoge ballen. De 2-0 van Rafael Uiterloo na 32 minuten kwam dan ook als geroepen. El Jebli stuurde Loukili de diepte in. De aanvaller stuitte op Meeuwissen, maar Uiterloo was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Fraaie aanval
Invaller Mo Ajiach was kort na rust dicht bij de 3-0, maar de rappe buitenspeler schoot van dichtbij net naast. Na 57 minuten was het alsnog raak. Een fraaie aanval via El Jebli en Van Eem kwam uiteindelijk terecht bij Loukili, die knap afrondde: 3-0. In plaats van de score uit te bouwen, zakten de Liendenaren in de laatste 20 minuten weg. Een kwartier voor tijd mocht Niels van Pelt vrij uithalen voor de 3-1, maar echt in de problemen kwam Lienden niet meer.

UNA
Koploper FC Lienden behield door de zege de voorsprong van 2 punten op UNA, dat met  3-1 te sterk was voor ADO'20. Over 2 weken gaan de Liendenaren op bezoek bij HSC'21, een week later sluit de ploeg van trainer Hans van de Haar op eigen veld af tegen Hercules.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders