Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

3 mei 2015 14:30

D'Onorio, G.

Opstelling Lienden 1 (zon)

HAAKSBERGEN - FC Lienden is zondagmiddag kampioen geworden van de topklasse zondag. De Betuwse club was in Haaksbergen met 0-2 te sterk voor HSC'21.

De Liendenaren waren nog afhankelijk van concurrent UNA, dat vooraf op 2 punten achterstand stond. Door het puntenverlies van de ploeg uit Veldhoven bij HBS (0-0) kon het titelfeest toch gevierd worden.
FC Lienden kende in Haaksbergen een moeizame start. HSC'21 kreeg voor rust de betere kansen, maar doelman Jan Schimmel hield zijn ploeg met diverse reddingen op de been. De thuisploeg begon ook goed aan de 2e helft, maar de wedstrijd kantelde na de openingstreffer van FC Lienden. Rafael Uiterloo onderschepte na 56 minuten de bal en stelde Youssef el Jebli in staat te scoren: 0-1.

Uiterloo verdubbelde in de 65e minuut zelf de score. Hij zag doelman Jeffrey Brammer voor zijn doel staan en passeerde hem met een fraai schot: 0-2. HSC kreeg nog wel kansen op de aansluitingstreffer, maar de ploeg van Hans van de Haar trok de overwinning over de streep. Nadat bekend werd dat UNA 0-0 had gespeeld, barstte het kampioensfeest los.