Excelsior M 1

Mannen, 1, 1e ronde (AV teams) BV

27 augustus 2014 20:15

Bronsvoort, W.H.

LIENDEN - FC Lienden is er woensdagavond niet in geslaagd de tweede ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi te bereiken. De Betuwse topklasser ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Excelsior Maassluis, een topklasser uit het zaterdagvoetbal.

Na een afwachtende beginfase waren de eerste kansen voor FC Lienden. Na achttien minuten had Erik van Eem de pech dat zijn inzet net voor de lijn werd geblokt door een verdediger. De grootste kans was een minuut later voor Rafael Uiterloo. Na een handig balletje van Youssef el Jebli stond de aanvaller plotseling alleen voor doelman Jean-Paul van Leeuwen, die met een katachtige redding zijn doel schoon hield.

Schimmel
Ook Jan Schimmel moest na een half uur handelend optreden. De doelman, terug onder de lat bij de Betuwse ploeg na een schorsing, stopte een hard schot van Mike van der Meer.

Openingstreffer
In de tweede helft duurde het lange tijd voordat de wedstrijd echt ontbrandde. Pas na de openingstreffer van Robin Hofman, hij schoot de bal na 69 minuten met een fraaie curve om Schimmel heen in de rechterhoek, werd de thuisploeg wakker.
Vlak na de 0-1 kreeg Lienden al een goede kans op de gelijkmaker. Een inzet van Abderrahim Loukili, op aangeven van de beresterke invaller Ansu Camara, werd op het nippertje geblokt.

Hectische slotfase
In de blessuretijd werd het nog hectisch in de zestien van Excelsior Maassluis. Eerst werd een harde schuiver van Vincent Verheul ternauwernood gepareerd, even later kopte Guido van Rijn een halve meter over. Nadat een inzet van Mo Ajiach werd gestopt, schreeuwde heel Lienden nog tevergeefs om een strafschop.

Bron: De Gelderlander

Foto's:  Kees Schreuders