0 - 4

Mannen, 1, Groep 1 SR 2

18 oktober 2014 16:00

Koolwijk, P.H.G. van

BARNEVELD – Topklasser FC Lienden (zo) was duidelijk een maatje te groot. SDVB werd met een reguliere 0-4 nederlaag terzijde geschoven.

door Tijmen van Ginkel

Hans van Arum besloot enkele spelers rust en een paar andere spelers de broodnodige speelminuten te geven. Bovendien was Jacky Testa La Muta ziek. Dus mochten Remco Speelziek, Robbin de Leeuw en Ivar van Beek in de basis starten en belandden Kevin Ooms, Paul Daalmeijer op de bank. Hans van de Haar begon in de sterkste opstelling en eiste van zijn team een topklasse prestatie.

SDVB hoopte misschien op onderschatting, maar daar was geen sprake van. Lienden schoot uit de startblokken en liet al snel zien dat het een heel goed team is. Toch was de eerste opgelegde kans voor SDVB. Uit een counter verscheen Lesley de Vette, onverwacht, vrij voor het doel van Geoffrey van der Boor. De Barneveldse aanvaller treuzelde te lang en werd door een verdediger achterhaald en overtroefd. Bij Lienden liep het nog niet zoals Hans van de Haar het voor ogen had. Pas toen, 20e minuut, de geblesseerde Ansu Camara vervangen werd door ex-Valleivogel Erik van Eem, kantelde de wedstrijd. SDVB werd op de eigen helft vast gepind en kon slechts tegen houden. Van Eem was al snel gevaarlijk en zag zijn inzet op de paal belanden. Het was uitstel van executie. Na een paar schitterende reddingen moest ook keeper Jeroen van Binsbergen in de 36e minuut capituleren. “De 0-1 was weer uit een corner en onnodig”, verzuchtte van Arum. Ondanks een spervuur van corners (11 stuks) werd de rust met deze 0-1 bereikt.

Tweede helft

Na de thee was het beginsignaal nauwelijks verstorven, of de 0-2 lag in het net. Binnen een halve minuut scoorde Abderrahim Loukili uit een pass van Erik van Eem de 0-2. Liet Lienden de touwtjes vieren, of trok SDVB de touwtjes aan? De combinatie leidde in ieder geval tot een fase waarin SDVB de aansluitingstreffer had moeten scoren. Besluiteloosheid van Koen Faber, Marciano Aalders en Niels Vlugt voorkwam dit. Het was raar dat deze spelers niet op doel schoten, maar met vruchteloze voorzetten probeerden hun collega’s het werk op te laten knappen. Een kwartier voor tijd was er weer eens een memorabel moment. A-1 speler Tom Rijnders mocht debuteren in het eerste van SDVB. Al snel had hij zich onsterfelijk kunnen maken, maar in een vogelvrije situatie liepen Tom en Lesley de Vette elkaar in de weg en was de kans alweer om zeep. Hij kreeg nog een paar mooie mogelijkheden. Aan het einde van de wedstrijd pikte Lienden de draad weer op. In de laatste vijf minuten liep de topklasser uit naar een aanvaardbare 0-4. Hans van Arum berustte in de nederlaag: “Het is geen schande tegen zo’n goede ploeg, maar er was meer te halen vandaag. de 0-2 viel te vroeg, maar daarna hadden we de kansen om aan te sluiten en wellicht nog te verrassen.”

Foto's:  Kees Schreuders