BOA-jc E1

E-pupillen, E1, Groep 3 43

16 september 2015 18:30

Breus van Dee

Bekerwedstrijden zijn uitermate geschikt om eens te kijken hoe goed je team er voor staat. Na 3 wedstrijden kan ik zeggen dat we goed voorstaan. 2 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk. Omdat ons doelsaldo iets minder is dan VVLK, zijn zij eerste geworden en zijn we waarschijnlijk uitgeschakeld.

Onze eerste wedstrijd was uit tegen AWC E4 uit Wijchen. We waren veel sterker en kwamen al snel op voorsprong. Nog voor rust liepen we uit naar 5-0. In de tweede helft de spelers laten spelen op andere posities in het elftal. De aanvallers achterin en de verdedigers voorin. Veel kansen en leerzaam voor de spelers. Uiteindelijk winnen we met 9-1.

De tweede wedstrijd was tegen VVLK E1. Door het slechte weer waren een aantal wedstrijden afgelast en daardoor was deze wedstrijd direct bepalen voor de 1e plek in de poule. VVLK had gewonnen van BOA-JC en AWC en had een positief doelsaldo van +22.  We konden er dus vol tegenaan. We speelden ’s avonds, de zon scheen en er waren veel ouders op af gekomen. Dit zorgde voor veel aanmoedigingen. Daarnaast was er ook een scout van NEC op de tribune om beide teams te bekijken. Dit zorgde voor extra spanning bij de spelers.

Na de aftrap ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd. VVLK was individueel vaardiger, maar wij waren als collectief sterker. VVLK kreeg als eerste de kansen, maar Yaniek was in topvorm en ook de andere verdedigers speelden heel sterk. Voorin hadden we het lastiger. Vooral omdat we teveel treuzelden. In de opbouw speelden we erg sterk met Yaniek als meevoetballende verdediger. Dit leverde meteen gevaar op. VVLK kwam gelukkig op voorsprong vlak voor rust door een eigen doelpunt van Nick bij een corner. Na de rust schakelden de spelers er een tandje bij en werden we steeds sterker. VVLK werd terug gedrongen en we kregen steeds meer kansen. De keeper van VVLK hield echter alles tegen. 5 minuten voor tijd liet de keeper toch een bal glippen en kon Nico van dichtbij de verdiende gelijkmaker scoren. Daarna kregen beide teams nog kansen voor de overwinning, maar werd er niet meer gescoord. Een prachtige wedstrijd met vooral in de 2e helft mooi voetbal. Leuke combinaties, goed passes, veel inzet en strijd. De beste wedstrijd tot nu toe van het elftal.

De laatste wedstrijd was tegen BOA-JC E1. Om eerste te worden moesten we met meer dan 14 doelpunten verschil winnen. Wederom ’s avonds, maar nu met wind en af en toe regen. BOA speelde in het begin goed en wij moesten nog duidelijk in het ritme komen. Teveel afstand tussen de linies bij ons en onzorgvuldigheid bij het passen zorgde ervoor dat de eerste kansjes voor BOA waren. Daarna namen we het heft in handen. De eerste kansen werden nog om zeep geholpen, maar de 1-0 van Nico was terecht. Bij rust hadden we met minimaal 4-0 voor moeten staan, maar we waren onzorgvuldig in de afronding. In de rust gaven de spelers zelf aan dat ze nu niet meer eerste konden worden. Een kleine peptalk vanuit mij om ze weer aan het voetballen te krijgen.

Of het door mij kwam weet ik niet, maar al na 2 minuten scoorden we de 2-0 door een mooie combinatie tussen Douwe, Benjamin en Toine als afmaker. Snel daarna scoorden we ook de 3-0 en zakte de moed bij BOA in de schoenen. Aan onze kant ging het steeds beter lopen met mooie aanvallende combinaties. Met twee prachtige doelpunten uit een corner en een aanval door het centrum als hoogtepunt. Uiteindelijk 8-1 winst.

Conclusie: Een zeer tevreden coach. Goed gespeeld tegen 3 ploegen die ook in de 3e klasse uitkomen. Conditioneel sterk, goed samenspelend en leuke combinaties. Als het spel tegen VVLK de maatstaf is, dan kunnen we in de competitie van alle teams winnen. Een top 3 plek moet haalbaar zijn.