Mannen zondag, 1, Topklasse zon

30 augustus 2015 14:00

Cairo, L.P.S.

Opstelling Lienden 1 (zon)

LIENDEN FC Lienden heeft het eerste punt in de topklasse te pakken. De ploeg van trainer Hans van de Haar stond halverwege de wedstrijd bij HBS in Den Haag met 2-0 achter, maar kwam na de hervatting sterk terug: 2-2.

Er had zelfs nog meer ingezeten wanneer de arbiter na een overtreding op invaller Mo Ajiach naar de stip had gewezen. Maar de leidsman liet doorspelen. Even later stond FC Lienden met tien man toen laatste man Tom van der Neut zijn tweede gele kaart kreeg. FC Lienden hield het laatste kwartier, met een man minder, stand.

HBS blijkt op eigen veld voor FC Lienden een ongemakkelijke tegenstander. Het afgelopen seizoen opende de ploeg bij HBS met een 2-1 nederlaag, ook al na een 2-0 ruststand. De lanskampioen ging in Den Haag de laatste vier seizoenen steevast als verliezer van het veld en scoorde zelfs niet vaker dan een doelpunt per wedstrijd. Zo bezien is die 2-2 al een vooruitgang, al speelde de ploeg uit Lienden ook nu in de eerste helft bepaald pover.

Zonder Erik van Eem, die voor zijn rode kaart van vorige week tegen Magreb'90 drie wedstrijden schorsing kreeg en zonder de gepasseerde Mo Bendadi en Leon Broekhof, kwam FC Lienden voor de pauze in het stuk niet voor. HBS liet een aantal kansen liggen, voordat Mike Tros twintig minuten voor de thee scoorde: 1-0. Vijf minuten later stond het 2-0 door Tjeerd Westdijk.

Van de Haar bracht na rust Ajiach en Gilly Grot. Nadat HBS verzuimd had op 3-0 te komen knalde Frank Wiafe-Danquach de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising: 2-1. FC Lienden gooide alles op de aanval en kreeg zestien minuten voor tijd een pingel toen Mark Fennebeumer werd neergelegd. Invaller Grot maakte gelijk: 2-2.
Een tweede strafschop kreeg FC Lienden niet, maar Van der Neut even later wel zijn tweede gele kaart. Het bleef bij 2-2.

FC Lienden: Jan Schimmel; Ralph Dua, Ralp Hovestad (70. Mike Vreekamp), Tom van der Neut, Guido van Rijn; Christiaan van Hussen, Milad Intezar, Vincent Verheul (46. Mo Ajiach), Sabir Akachau-Achefay (46. Gilly Grot), Frank Wiafe-Danquach, Mark Fennebeumer.

Bron: StadTiel.nl