Magreb '90 1 (zon)

Mannen zondag, 1, Topklasse zon

23 augustus 2015 14:30

Thijs, E.P.W.

LIENDEN FC Lienden, de algemeen landskampioen bij de amateurs, verloor op eigen veld met 0-2 van het naar de topklasse gepromoveerde Magreb'90 uit Utrecht. Het was een terechte nederlaag.

De bezoekers waren de thuisclub, die vanaf de vijftigste minuut met tien man stond na direct rood voor Erik van Eem, op alle fronten de baas. En met die 0-2 kwam FC Lienden nog heel goed weg.

Voor de pauze had FC Lienden weliswaar wat meer balbezit, maar Magreb'90 was met counters onder aanvoering van de razendsnelle Charles Dissels levensgevaarlijk.

FC Lienden zag een vrije trap van Mo Bendadi net naast gaan, maar dat was ook meteen het enige wapenfeit. De spits tekende in het tweede bedrijf ook voor het enige schot tussen de palen. De relatief kleine, maar erg klemvaste doelman Stan Bijl dook de bal uit de hoek.

FC Lienden had voor rust met elf man al moeite met de snelle spitsen. En met een man minder was het gewoon wachten op een doelpunt. Dat viel in de 61ste minuut. Jawad Bellasan verraste Schimmel in de korte hoek: 0-1. Twee minuten voor tijd tekende invaller Moussa Kalissa voor de beslissende 0-2.

Bron:  Stad Tiel