3 - 4

Lienden JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 3e klasse 07

17 oktober 2015 10:00

Even een momentje om de afgelopen wedstrijden toe te lichten. Als eerste de thuiswedstrijd tegen Uchta. Voor Inske een speciale wedstrijd aangezien ze tegen klasgenootjes speelt. Inske is super gemotiveerd en denk ik de beste (en felste) speler op het veld. We spelen goed, dominant en zijn slordig in de afronding. Na een 4-0 voorsprong winnen we met 5-1. Het meespelen van Yaniek is mooi om te zien.

De week erop uit tegen OVC. Dat is vroeg opstaan om er om 8:30 uur te zijn. We zijn wederom erg dominant, maar heel erg slordig en niet fel genoeg. Yaniek speelt goed en haalt er een aantal counters uit, anders hadden we wel eens achter kunnen staan. Voorin gaat er een hoop mis. De rust is slechts 1-0 en de tegenstander heeft daardoor extra krachten verzameld. Gelukkig zorgen Bassie en Douwe vlak na rust voor een grotere marge. Verder schiet Benjamin nog 2 keer tegen de lat. We winnen met 6-0.

Vandaag een lastige wedstrijd tegen Barneveld E6. Gezien hun positie op de ranglijst zou het een eenvoudige overwinning moeten zijn. Echter we spelen uit en het is herfstvakantie, je weet dus nooit tegen wie je in werkelijkheid speelt. Bassie is er niet, dus 1 wissel.

We trappen af en spelen de bal rond. Het kunstgras is snel, dus een slechte pass leidt gelijk tot balverlies. De eerste aanval loopt dood en ook de volgende aanval wordt onderschept. De Barneveldse spelers zijn snel en spelen goed. We zijn aan elkaar gewaagd. Toine let achterin goed op en schakelt hun spits goed uit. Voorin hebben Niko en Nick het zwaar. Na 5 minuten weet Bas de bal van de tegenstander af te pakken. Hij treuzelt met naar voren schieten en op moment van spelen wordt hij aangetikt. (vrije trap?)  Balverlies en via-via komt de bal bij een vrijstaande speler uit, die hem prachtig (zuiver) inschiet. 1-0

Wij krijgen daarna kansjes via Benjamin en Nick, maar de keeper redt goed. Met Douwe erin voor Toine gaan we op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Niko naast, Benjamin op de keeper en een corner voorlangs. Daarna de verdiende gelijkmaker. Na een schot van Douwe (geblokkeerd) kreeg hij de bal terug. In plaats van een tweede schot op de goal, speelde hij op links Benjamin aan. Die speelde zijn man uit en schoot beheerst binnen. 1-1

Met Toine in de spits kregen we meer balans in het elftal. Iets sneller en balvaster op deze positie. De opbouw vanuit achterin ging ook beter lopen. Rechtsachter had Bas het nog lastig omdat hij een snelle, wendbare speler tegenover zich had staan. Na een mooie aanval over links, dacht ik dat we gingen scoren, maar Niko miste de bal. Vlak daarna weer een mooie aanval, maar nu kon Toine er net niet bij. Daarna een zeldzaam foutje van Inske. Bij het uitverdedigen speelt ze de bal in de voeten van de tegenstander, die direct naar voren schiet naar de spits. Die neemt aan, draait en schiet prachtig binnen. 2-1 achter  en tevens de ruststand.

Spelen we zo slecht, nee. Iets beter kijken en sneller spelen. We starten de tweede helft fel. Barneveld komt amper over de middellijn. Inske, Nick en Douwe hebben achterin de boel onder controle. Voorin spelen we iets sneller de bal rond, wat tot meer kansen leidt. Bij het dribbelen spelen we de bal vaak te ver voor ons uit waardoor we de bal kwijt zijn. We komen op 2-2 door een schot van Toine. Wat eraan vooraf ging weet ik niet omdat ik afgeleid was door een botsing van 2 Barneveldse spelers.

We krijgen kansen op de 2-3, maar Barneveld verdedigt goed. In een tegenaanval verliezen we een aanvaller uit het oog. Yaniek houdt de bal 2 keer tegen, maar wordt alsnog gepasseerd. Op de doellijn redt Nick, maar de bal heeft volgens de scheidsrechter de doellijn gepasseerd. Ik denk niet dat hij het zelf heeft gezien. Aan de andere kant komt er een mooie aanval door het midden. Toine draait weg bij zijn tegenstander en wordt in zijn rug geduwd. Een penalty. De afstand is wel erg ver 11 meter, maar Toine schiet hem er zelf mooi in. 3-3

Daarna volgt er een soort offensief van ons. Het regent corners en Bas (rechtsvoor) heeft het er erg druk mee. Hij krijgt nog wel wat mot met de scheidsrechter omdat de bal niet goed zou liggen. Ik zei nog tegen hem dat hij zijn agressie in een schot moest stoppen en in de eerstvolgende corner schiet hij hoog voor. De keeper raakt de bal niet goed en de bal verdwijnt in eigen doel. 3-4 en voor het eerst op voorsprong. In de laatste 4 minuten geven we geen kansen meer weg.

Ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Barneveld was veel sterker dan in voorgaande wedstrijden. Er liepen ook 2 nummers 3 en 4 in het veld. Ik denk dat spelers van de E1 of E2 hebben meegedaan. Dit gevoel werd versterkt doordat er spelers na de warming up bij kwamen. Zou vervelend zijn om hierdoor onze koppositie te verspelen. Nu maar hopen dat we niet op doelsaldo een topklassering mislopen.

Volgende week een oefenwedstrijd tegen Leones.