Scheidsrechter

Liesveld, R.A.L.

Accommodatie

Onbekend

FC Lienden slaagde er niet in om, na FC Volendam, ook Roda JC uit het bekertoernooi te gooien. De eredivisionist won de strafschoppenserie, nodig omdat het na de reguliere negentig minuten en de verlenging nog 1-1 stond.

Het werd in de penaltyreeks 6-5, terwijl de thuisclub vanaf de door Jan Schimmel gestopte tweede strafschop steeds voor had gestaan. Guillano Grot, een van de sterkhouders bij FC Lienden, miste bij 4-4. Waarna de Limburgers alsnog het potje uithaalden omdat bij 5-6 ook de strafschop van Christiaan van Hussen gestopt werd.

Jammer, jammer, jammer. Eén rake trap was FC Lienden af van een stunt tegen eredivisionist Roda JC. Er daarvan was dan niets gestolen geweest, want FC Lienden was vanaf de tweede helft veel gevaarlijker dan de opponent uit Kerkrade.

Het in groten getale opgekomen publiek, op tweehonderd supporters van Roda JC na, beleefde een geweldige bekeravond. Op de laatste trap van de wedstrijd na dan. Want toen waren de rollen ineens omgedraaid en eindigde het spektakel alsnog in mineur voor de amateurs.

Guillano Grot kon, nadat Daniel de Silva gemist had, FC Lienden met de vijfde penalty naar de vierde ronde schieten. De spanning steeg, de langzame aanloop van Grot werd gevolgd door een niet al te hard schot door het midden. Doelman Benjamin van Leer dook al naar de rechterbenedenhoek, maar kreeg nog net een voet tegen de bal. En FC Lienden lag eruit.

Daarmee ging de zege naar de ploeg, die daar eigenlijk het minste recht op had. FC Lienden vocht voor iedere meter en kreeg de betere kansen. Roda JC had weliswaar in de tweede helft en in de eerste verlenging het meeste balbezit, maar doelman Schimmel kreeg maar sporadisch moeilijk werk op te knappen. Wel schoot Richmond Boakye in de 38ste minuut tegen de onderkant van de lat. Aan de andere kant moest Roda JC voortdurend attent zijn op de dreigende doorbraken van de snelle spitsen.

Het venijn zat in de staart. In de 81ste minuut schoot Leon Broekhof een vrije trap van zeker 25 meter snoeihard links naast de paal: 1-0. De euforie duurde nog geen drie minuten, want Tom van Hyfte frommelde van dichtbij de gelijkmaker binnen. Kort daarop was Broekhof dicht bij de 2-1, maar Van Leer redde met veel pijn en moeite, zoals hij ook een pegel van Erik van Eem met veel bravoure stopte. Toen kwamen de strafschoppen, met voor FC Lienden de anticlimax.

FC Lienden: Jan Schimmel; Guido van Rijn, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Milad Intezar; Mike Vreekamp, Christiaan van Hussen, Frank Wife-Danique (85. Erik van Eem); Sergio Zijler (88. Mo Ajiach), Guillano Grot, Fathi Ben Ahmed (91. Mark Fennebeumer).

Bron: Stadtiel