4 - 4

Lienden JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 06

26 maart 2016 9:45

Vandaag de uitwedstrijd tegen OVC’85 uit Oosterbeek. Op papier een makkelijke tegenstander. Vooral omdat ze niet compleet zijn en slecht 7 spelers hebben. Ze krijgen wel gedurende  de wedstrijd een wisselende reserve van een ander elftal. Het weer is mooi. Geen regen, maar wel een harde wind, die we de eerste helft tegen hebben.

We starten in een iets gewijzigde opstelling, maar dat mag geen probleem zijn. Douwe speelt links achter, Nick midden, Bas rechts achter, Niko links voor, Toine spits en Bassie rechts voor. De start is stroef. OVC heeft snelle spelers en we lopen achter hun aan. Doordat we een flinke wind tegen hebben spelen we wel compact. Hierdoor kunnen de voorsten achterin helpen. Douwe heeft het erg zwaar tegen de snelle rechtsvoor en ook Bas raakt zijn tegenstander regelmatig kwijt. Door goed meeverdedigen van Niko weten we de eerste minuten te overleven. Daarna komen we wat vaker over de middenlijn. Een eerste wapenfeit is een schot naast van Toine. Gevolgd door een rolletje van Niko. De eerste wissels doorgevoerd. Inske op linksachter en Benjamin rechtsvoor. We overleven de eerste corner van OVC en gaan in de tegenaanval. Toine krijgt de bal door de lucht aangespeeld en via een mooi tikje lobt hij de bal over zijn tegenstander, glipt er langs en schiet de bal langs de keeper. 0-1.

Toch loopt het voorin niet lekker.  Met de volgende wissel Bassie voor Niko en Douwe voor Nick, wissel ik ook Bassie en Benjamin van plek. Misschien geluk, maar in de eerstvolgende aanval krijgt Inske de bal en speelt hem breed op Benjamin. Die speelt zijn tegenstander uit en speelt de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek. 0-2 en dit voelt goed. Daarna nog een paar kleine kansjes. OVC heeft aan de andere kant ook een paar goede uitbraken. Echter de verdediging staat beter dan eerst en is steeds op tijd om het gevaar te neutraliseren wanneer er een speler doorbreekt. We zijn wel slordig wanneer we de bal achterin hebben. In plaats van terug op Yaniek schieten we de bal paniekerig weg. Over de zijlijn, naar een tegenstander of geven een corner weg. Dat laatste zorgt voor de 1-2. Yaniek redt nog wel op de voorzet, maar valt voor de voeten van een tegenstander die de bal in de bovenhoek rost.

Laatste wissels (Nick spits, Niko rechtsachter) en OVC wordt fanatieker. Dan volgt onze mooiste aanval en eentje volgens het boekje. Yaniek gooit naar Niko. Die speelt Bassie strak aan. Bassie legt terug naar het midden waar Douwe is ingeschoven. Die speelt de bal breed/diep op Benjamin die de keeper wederom kansloos laat. 1-3. De coach van de tegenstander reageert hierop door de snelle rechtsvoor naar achteren te halen. We krijgen nog een mooie kans van Nick, maar hij schiet naast.

Na een kleine peptalk starten we weer in dezelfde formatie de 2e helft. Wind mee betekent dat als Yaniek uittrapt, de bal aan de andere kant over de achterlijn gaat. Het spel blijft moeizaam gaan. I.p.v. opbouwen wordt er steeds de lange bal gehanteerd. Als de passes dan ook onzuiver zijn wordt het lastig voetballen. Voorin rennen we heel erg veel. Vooral met de bal of er achteraan. OVC wordt hierdoor sterker en komt vooral door het midden een aantal keren goed door. Nick moet een keer behoorlijk hard ingrijpen (te laat). En ik besluit te gaan wisselen, maar dit gaat mis. Benjamin komt erin voor Bassie. Ik wil inske voor Douwe wisselen, maar Toine geeft aan dat hij rust nodig heeft (na 7 minuten??) Dus Nick weer spits en Douwe midden. Inske linksachter. De vrije trap voor OVC levert niks op. In de tegenaanval komt de bal via Douwe bij Benjamin terecht. Die speelt de bal voor die bij Nick terecht komt. Nick soleert door de verdediging, speelt de keeper uit en tikt de bal binnen. 1-4 en dit moet de genadeklap zijn.

OVC geeft echter niet op en blijft aanvallen. We weten ze uit de buurt van Yaniek te houden. Toch merk ik dat de ruimtes te groot worden en de voorhoede steeds vaker blijft hangen. Het lijkt erop dat we vermoeid raken en dat we steeds onnauwkeuriger gaan spelen. We geven dan ook de 2-4 cadeau. We onderscheppen een aanval op rechts en spelen de bal naar Inske op links. Een tegenstander is sneller en heeft vrije doorgang. Yaniek is kansloos.

Vlak daarna krijgen we een goede kans via Bassie. De bal gaat via een tegenstander naast en de 3 corners levert niks op. OVC krijgt ook een corner. We onderscheppen en spelen slecht uit. Een speler van OVC schiet de bal van grote afstand prachtig in de bovenhoek buiten bereik van Yaniek. 3-4  en het wordt nog erger wanneer we een paar minuten later ook via een schot de 4-4 tegen krijgen. In de resterende munten gebeurd er niks meer.

OVC viert het als een overwinning en voor mij voelt het aan als verlies. Een zeer slechte wedstrijd van ons vergeleken met eerdere wedstrijden. Vooral in de 2e helft hebben we het laten liggen. Ik denk dat we maar 2 of 3 keer op goal hebben geschoten en daarnaast bijna geen goede aanval laten zien. Misschien dat het komt dat sommige spelers op een andere plek stonden. Volgende wedstrijd tegen Barneveld moet het echt beter anders verliezen we fors.