DTS Ede E5

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 06

19 maart 2016 8:30

Christiaan Ruessink

Vorige week hebben we de eerste driepunter in de 2e klasse gehaald. Advendo was voor de tweede keer dit seizoen niet tegen ons opgewassen. In de eerste helft ging de openingsfase gelijk op. Toen we voorin iets beter gingen passen kwamen de mooie aanvallen en stonden we al snel met 2-0 voor. Na een prachtige combinatie van achteruit tussen Inske en Douwe, die samen dwars door de linies van Advendo liepen, werd Bassie in de spits gevonden. Die stuitte jammer genoeg op de keeper. In de tegenaanval stond Bas tegen 2 spelers en werden we uitgespeeld. 2-1 In de 2e helft hebben we goed gespeeld ondanks dat we eerst de gelijkmaker tegen kregen. Uiteindelijk 7-3 gewonnen met goals van Niko (3), Bas (2) en Benjamin (2).

Vandaag de wedstrijd tegen DTS E5. Een 1e jaarsploeg samen met hun E4 de selectie elftallen. Allemaal kleinere spelers dan de “beren” Douwe, Nick en Bas. We trappen af en de eerste aanval levert meteen een corner op. Via de kluts valt de bal voor de voeten van Niko en het staat 1-0. We zijn veel sterker, maar het loopt stroef aan onze kant. De opbouw is slordig, de passing onzuiver, we bewegen te weinig zonder bal en lopen teveel met bal. Verdedigend gaat het wel goed, dus DTS krijgt geen echte kansen. Ze hebben één snelle en handige spits die er af en toe vandoor gaat.

Na een aantal mislukte pogingen van Toine, Bassie, Benjamin en Nico komen we op 2-0 door een mooie aanval over de rechter kant. Uiteindelijk krijgt Bassie de bal en loopt dreigend richting de goal. Benjamin staat goed vrij en als hij de bal krijgt is het eenvoudig scoren. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen krijgen we een goal tegen. Gelukkig gaan de kopjes niet hangen en brengen we de marge vlak voor rust weer op 2 treffers. Nu is het Toine die vrijgespeeld wordt aan de rechterkant . Hij stoomt op richting de goal. Benjamin staat weer te wachten voor de goal, maar de verdediger blijft bij hem staan. Toine kan dus doorlopen en schiet hem mooi in de korte hoek! 3-1 (rust)

Tweede helft spelen we met Niko achterin en Bas voorin. In het begin is dit wennen, maar al snel pakken we het weer op. Nick en Inske bewaken de snelle voorhoede speler van DTS goed. Voorin proberen we ook wat meer samen te spelen, maar het tempo blijft te laag om DTS weg te spelen. Bas schiet twee keer net naast en Benjamin wordt op het laatste moment van scoren afgehouden. Een corner van Douwe is perfect, maar niemand reageert zodat de bal voorlangs gaat. Een afstandsschot van Nick zeilt net over. Yaniek heeft het niet heel druk, maar af en toe moet hij toch handelend optreden doordat we onze tegenstander uit het oog verliezen.

Na een kwartier in de 2e helft scoren we de 4-1. Een aanval over links wordt via Benjamin naar Bassie gespeeld. Die speelt Bas aan, die zich vrij speelt en van die van korte afstand, hard in de bovenhoek schiet. Even later maken we ook de 5-1 door een mooie combinatie waarbij Benjamin de aangever is en Bassie mag scoren. In de slotminuut krijgen we nog een goal tegen. 5-2 als einduitslag.

Conclusie is dat we niet het mooie voetbal hebben laten zien van de afgelopen wedstrijden. Ik ben wel tevreden met de manier waarop we hebben verdedigd. Dat we door individuele klasse een doelpunt tegen krijgen hoort erbij in de 2e klasse.