Zondag 1 doelpuntrijk van start

8 - 1

De Bataven 1 (zon)

9 juli 2016 17:00

Na een drietal trainingen wachtte op sportpark de Abdijhof de eerste oefenwedstrijd voor FC Lienden in de aanloop naar de competitiestart van de Tweede Divisie op zaterdag 13 augustus. In een doelpuntrijke wedstrijd werd de Bataven met 8-1 verslagen. Bij rust leidde de formatie van de op het oude nest teruggekeerde trainer Hans Kraay jr. met 2-0 door doelpunten van Erik van Eem en Mike Vreekamp. Dit was een schamele afspiegeling van de kansenverhouding. De zondaghoofdklasser kwam niet verder dan wat speldenprikken en het meeste gevaar moest komen uit dode spelmomenten. De in de eerste helft keepende Jan Schimmel kwam echter niet in de problemen. Na rust kreeg de ploeg uit Gendt het steeds moeilijker om de tweede divisionist FC Lienden weerstand te bieden. Waarbij het goed om te zien was dat de thuisclub bij vlagen al verdienstelijk spel liet zien en sommige spelers bij tijd en wijle tot aansprekende individuele acties kwamen. In de tweede helft scoorde de bij FC Lienden teruggekeerde Abderrahim Loukali tweemaal. Ook de in de rust binnen de lijnen gekomen nieuwe aanwinst voor de spitspositie Jordi van der Laan bekroonde zijn eerste optreden in de kleuren van FC Lienden in de tweede helft met twee treffers. De van DOVO overgekomen Erik van der Putte en aanvoerder Mike Vreekamp, die een vrije trap prachtig binnen schoot, waren de verdere doelpuntenmakers. De Bataven redde de eer door van elfmeter te scoren waardoor een 8-1 eindstand in het voordeel van FC Lienden op het scorebord kwam.

Komende week wachten weer de nodige trainingen en voor aanstaande donderdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Op Sportpark de Abdijhof wordt dan om 20.00 uur afgetrapt tegen Brabant United, de beloften van de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk.

Bron: Communicatie Zondag 1