0-1 verlies in oefenwedstrijd tegen Jong RKC

0 - 1

Brabant United 1

14 juli 2016 20:00

De tweede oefenwedstrijd in de voorbereidingscampagne op weg naar de competitiestart in de Tweede divisie eindigde op sportpark de Abdijhof in een 0-1 nederlaag.
Tegenstander was Jong RKC met Regilio Vreede op de trainersbank. Door verlate vakanties van enige selectiespelers is voor trainer Hans Kraay jr. geen sprake van een ideale voorbereiding. Deze wedstrijd ontbraken zowel spelers die met vakantie zijn als geblesseerde spelers. De eerste helft was redelijk aantrekkelijk en gelijkopgaand zonder dat er van gevaarlijke of kansrijke situaties voor de doelen sprake was. In aanvallend opzicht ontbrak het bij beide ploegen aan creativiteit. Bij de thuisclub moest het in aanvallend opzicht vooral van Abderrahim Loukili komen. Daarnaast bleek duidelijk dat een spelbepalende middenvelder het team van trainer Hans Kraay jr. ontbeert. Voor FC Lienden was deze wedstrijd, na de 8-1 winst in de eerste oefenwedstrijd tegen de Bataven, zeker een serieuze test om te zien waar de ploeg staat. In de tweede helft, die met een 0-0 ruststand begon, zakte de wedstrijd wat weg en nam de ploeg uit Waalwijk geleidelijk aan het initiatief. Dit resulteerde in de 73e minuut in een treffer van Jan Verduijn die gemakkelijk vrij voor de FC Lienden goalie kon opduiken en vervolgens beheerst afrondde. FC Lienden probeerde in de slotfase nog wel aan te zetten maar van een echt slotoffensief was geen sprake. Verder dan wat hoekschoppen en een vrije trap in een kansrijke positie kwam de ploeg niet. Behalve het 0-1 verlies moeten vooral de blessures van de deze wedstrijd uitgevallen Jordie van der Laan en doelman Benny Geerts de technische staf zorgen baren. De selectie raakt hierdoor nog verder uitgedund en a.s. zondag wacht de volgende oefenwedstrijd. Op sportpark de Abijhof komt dan Jong Willem 2 op bezoek. Deze wedstrijd begint om half 3.